Wpis z mikrobloga

@Fejteu mówisz o benzynie? Jeśli tak to 2.4 turbo jak i 2.5 turbo i T5 z pojemnością 2.5 w v50 to ta sama "lipa". Najlepsze silniki to były 2.3 turbo. Miały grubsze tuleje cylindrów. W 2.4 i 2.5 pękały. Nawet w n/a się to działo czasami. Można szukać np V70 po 2005 roku wersja T5 260 koni jest podobno poprawiona. Te silniki są w focusie rs i był ten sam problem.
  • Odpowiedz
@wypokowytrol Geartronic, kupiłem go przy 250kkm, zrobiłem póki co 13kkm i bez najmniejszych problemów. Na trasy to jest auto jak złoto, oczywiście promień skrętu bez szału XD z turbinami na razie żadnych problemów nie mam, ale wydaje mi się że tylko d5 w wersji 205 KM ma dwie (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę). Odbicie się od barierek w tym aucie było prawie przyjemnością xD
  • Odpowiedz
@blue_pen wszystko co ma 5 cylindrów. Dobierz sobie moc :) Najlepszy moim zdaniem to 2.5 czy tam 2.4 (dokładnie 2435) w wersji 170 koni. W serię 850, s/V70 ten silnik różnił się głowicą. 10v lub 20v. W nowszych s60 V70 v50 s40 ten silnik różnił się tylko oprogramowaniem. Wszystkie głowice 20v i zmienne fazy. Możesz kupić tańsza wersję 140 koni i odblokować go na 170 koni. 140 daje rady i fajnie
  • Odpowiedz
@blue_pen gdybyś jednak kupił nowszą budę, która ma trochę więcej elektroniki to musisz mieć dobrego gazownika. Np w V50 jest czujnik ciśnienia paliwa na listwie. Potrzebny jest emulator i dodatkowe strojenie. Żadne czary. Potrzeba tylko mądrego fachowca ogarnąć.

Jako ciekawostka dodam, że 850 2.5 wychodziło z fabrycznym lpg i takie cudo kiedyś miałem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@maxtrosoft: jara mnie ta bryka niemiłosiernie, ale prawilnego klekota bym chciał a tam bez klimy, no i żona się strasznie sapie jak oglądam te żużle w necie.
  • Odpowiedz