Aktywne Wpisy

Atreyu +24
Jeżeli Ukrainiec, bez znajomości języka lub znający go w minimalnym stopniu, bez wykształcenia i bez znajomości zabiera wam pracę, to:
#oswiadczenie #takaprawda #pracbaza #niedzielawieczur #ukraina
#oswiadczenie #takaprawda #pracbaza #niedzielawieczur #ukraina

pregunta +5
Nie śpię od 2, nie mogę zasnąć a o 6 trzeba wstawać do roboty. Kill me
Także jak z jakiegoś powodu sprzedajecie swoje PS5 to nie bądźcie głupi jak ja "bo to niemoralne" tylko od razu walcie cenę z grubej rury bo i tak kupi od Was scalper celem dalszej odsprzedaży.
No i obowiązkowo dziś do prokuratury idzie pismo bo gość ma z tego już kilkadziesiąt tysięcy (kilkadziesiąt sprzedanych sztuk), a żadnego paragonu czy fvat nie wystawia.
#ps5 #scalping #zalesie
@camos: Nikt nie chciał, sprzedaż na raty mnie nie urządzała. (
O co w ogóle #!$%@? chodzi w tym wpisie xD
@piker: zgłaszaj do skarbówki, chętnie się przyjrzą podejrzewam.
Kowalski kupił w komisie samochód osobowy marki Ford Focus 14 stycznia 2005 r. za 23 000 zł, płacąc jednocześnie komisantowi prowizję w wysokości 690 zł. Następnie samochód ten sprzedał 27 maja 2005 r. za 26 000 zł. Ponieważ sprzedaż nastąpiła przed upływem pół roku
Co do ulg - nie wystarczy że ma poniżej 26 lat i problem głowy?
@izydorczyk-sebastian czyli na sezonowy handel PS5 idealnie :)
@piker My sprzedaliśmy już 15 sztuk po 4500-4900 PLN w tym miesiącu.
@Biszkopcik: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-czym-jest-dzialalnosc-nierejestrowana-co-mowi-o-niej-ustawa
1300zl przychodu miesiecznie. Powyzej musisz juz zarejestrowac dzialalnosc.
@izydorczyk-sebastian: Musi, bo jest to dzialanie z intencja zarobku, a nie tylko pozbycie sie swoich prywatnych rzeczy. Kupuje i odsprzedaje z marza. O ile miesci sie w przedziale 1,3k to spoko i podlega pod dzialalnosc nierejestrowana. Z racji, ze mowimy tutaj o przychodzie, a nie o dochodzie,
@bartush: no ciekawe #!$%@? za co miałby go zgłosić
@rzuf22 @piker: Nie musi wystawiać paragonu przy sprzedaży przez internet
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20180002519
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-faktura-i-paragon-w-dzialalnosci-sklepu-internetowego
Edit:
No OP chyba właśnie pozbywał się swojej prywatnej rzeczy, po prostu cena rynkowa podskoczyła, nie doszukiwałbym się w tej różnicy chęci zarobku. Co najwyżej nie minęło pół roku od zakupy. Ale ten co już sprzedawał dziesiątki konsol to na pewno tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@izydorczyk-sebastian: Polowa placy minimalnej. Tutaj chodzi o dorobienie sobie na boku, specjalnie zostalo to ustawione na taki maly pulap aby ludzie nie dziadowali i nie unikali kosztow prowadzenia firmy poprzez dzialalnosc nierejestrowana. Chociaz wg mnie powinno to byc 1300 dochodu, bo za tyle
@yoreciv: Dlatego napisalem paragon/faktura. Bo jakos udokumentowac musi, to, ze komus nie wystawia faktury/paragonu nic nie znaczy. Na zadanie jest zobowiazany ci taki dokument wystawic.
Musi prowadzic jakas KPiR, aby na jakiejs podstawie zaplacic podatek.
I potwierdzalam swego czasu w skarbowce