Wpis z mikrobloga

@Sierran: Cokolwiek z 5GHz (przepustowość 800MB/s lub więcej), 802.11ac, 1GB LAN (komputer podłączony kablem).

Z tanich i sprawdzonych TP-Link AC1200.

Przy budżecie 300-400zł można kupić coś z WiFi 6.
  • Odpowiedz
@Sierran: Z najtańszych z WiFi 6 jest Huawei AX3 ale na Reddit ma bardzo mieszane opinie w kontekście lagów na VirtualDesktop.

WiFi 6 aż tak dużo nie wnosi poprawy obecnie.
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: na tym chyba pójdzie w końcu to tplink ale nie wiem czy by to coś dało w ms poza większą ilością opcji :P
@Raffael: Właśnie żeś mnie pan zepsuł sprzątania na święta zaraz instaluje xD Nie wiem ile masz opóźnień ale 30ms na beat saberze daje rade ;)
  • Odpowiedz
@Sierran: Sprawdź czy zmiana HEVC / x264 w aplikacji desktopowej (streamer) coś poprawi. Analogicznie ze sliced encoding w ustawieniach na goglach i zobacz jak to wpłynie na czas. Ja mam 90Hz + 90Mbit i high quality włączone z HEVC i Sliced Encoding właśnie.
  • Odpowiedz
@Raffael: Zmiana na HECV obniżyła decoding o kolejne 10MS, co daje łącznego laga na poziomie 48-52ms co jest spoko :) Myślę że niżej nie zejdę bo bebehy Questa 1 nie pozwolą dekodować szybciej.. No nic :) Dzięki wielkie za porady. W moim przypadku taki lag gdy wszystko na high + 55mbps stream + HEVC + Sliced Encoding na OFF i wyłączyłem jeszcze video buffer.
  • Odpowiedz
@Sierran: Jak masz kartę AMD to zerknij na to:

You should continue to use AMD drivers 20.10.x with Radeon 5500 and above for now, there's a bug causing high decoding times with drivers 20.11.x and 20.12.x
  • Odpowiedz