Wpis z mikrobloga

@Atomus rozumiem ze tez sie robi tak ze kupuje sie i lekko skoczy i sprzedaje i tak w kolko ? Brzmi pozornie jak latwy hajs ale raz na jakis czas musi jebnac wtopa i pikuje cos jak opetane i wtedy mrozisz kase na lata z ryzykiem utraty wszystkiego zgadza sie ?
@PhoenixPneuma: tez nie wiem czy to madre ale mozesz na internetowych brokerach sobie powalczyc. Np. ja mam w revolut konto i mozesz przewalutowac na szybko z sensownym spreadem i handlowac chocby na amerykanskiej gieldzie. Prowizje juz masz wliczona w cene akcji i mozesz handlowac w czasie rzeczywistym. Wszystko masz w sprawnej apce. Minus to taki ze PIT jak zrealizujesz zyski bedziesz na ten moment musial sam rozkminic co nie jest specjalnie
@PhoenixPneuma: pozornie brzmi jak łatwy hajs o ile nie założysz sobie nic innego poza wyjściem na lekkim plusie. O ile stawiasz poprzeczkę wyżej i starasz się wyjść na zysku minimum 1k na spółce to robi się ciekawiej. Nie #!$%@? się raz na jakiś czas a średnio kilkanaście razy w miesiącu :D Zawsze istnieje ryzyko, że możesz bezpowrotnie #!$%@?ć hajc. Trzeba to wliczyć w ryzyko :D
@Atomus: Chyba się nie do końca zrozumieliśmy. Jestem na minusie, nie na stracie. Nie zamykam pozycji na minusie stąd moja wielka nadzieja na poniedziałkowe #!$%@?ęcie i dokupienie ze 100 szt po rozsądnej cenie.
@PhoenixPneuma: > @Atomus rozumiem ze tez sie robi tak ze kupuje sie i lekko skoczy i sprzedaje i tak w kolko ? Brzmi pozornie jak latwy hajs ale raz na jakis czas musi jebnac wtopa i pikuje cos jak opetane i wtedy mrozisz kase na lata z ryzykiem utraty wszystkiego zgadza sie ? Odnosnie tego to tak jak w kasynie tylko tutaj wychodzisz jednak z czescia udzialu w jakiejs spolce po
@PhoenixPneuma: Do uslug. Oprocz zwyklego zysku na akcjach warto rozwazyc kto jaka dywidende wyplaca. Oczywiscie po kazdej wyplacie kurs spadnie ale w ogolnym rozrachunku jesli celujesz w dlugi termin bez duzego ryzyka to warto namierzac duze spolki z solidnymi wyplatami na akcje. Niestety ten rok byl pod znakiem kasowania wyplat. Do tej pory spolki skarbu panstwa byly ciekawa opcja pod tym katem, moze w 2021 z powrotem beda patrzac na kondycje