Skończyłem studia, na uopie pracuje od sierpnia 2019. W tym roku wykorzystałem 10 dni urlopu i myślałem, że zostało mi jeszcze 10 dni. W kadrach powiedzieli mi, że mam jeszcze 16 dni. Czy ja czegoś nie rozumiem, czy oni mają b----l w papierach? Stażu pracy mam 8 lat + 1,5 roku uopa na dzień dzisiejszy. Skąd nagle te dodatkowe 6 dni? #praca #pracbaza #prawo #pytanie #prawopracy
@Going34: aaa, doliczyłeś już sobie te 8 lat za studia? zrozumiałem to jakbyś pracował 8 lat i teraz 1,5 roku. To nie wiem, zapytaj w kadrach xD nie wstyd nie wiedzieć
@dziecielinapala: ale jeśli się pomyli to nie jest "ile mu się podoba" a na pewno w różnych januszexach będzie z tego dym. Nie lepiej zapytać i mieć spokój?
@Going34 staż pracy 8 lat i za studia od razu Ci przysługuje chyba 8 lat 'pracy'. Więc w zasadzie po dwóch latach pracy właściwej masz już pełny urlop 26 dni
@Going34: albo jestes stara d--a i kadra zalozyla i nie liczyla bo na oko bylo spoko. jak ja przechodzilem na 26 dni w srodku roku to mialem do chyba 23 dni zamiast 26 bo pierwsze pol roku bylo pozniej 10lat stazu
#praca #pracbaza #prawo #pytanie #prawopracy
@joolekk:
To nie wiem, zapytaj w kadrach xD
nie wstyd nie wiedzieć
Ja bym zapytał mimo wszystko. Być uczciwym to nie wstyd;)