Wpis z mikrobloga

@XXUnthinkableXX:

Tzn co trzymali pistolet podczas rozstrzelania, donosiła amunicję? Paluchami wskazywała kto z nimi współpracuje? Pierwsze dni wojny zbrodnie popełnione na narodzie polskim pokazały, że mitem jest chęć dogadania się z Niemcami. Polacy na tych ziemiach zostali skazania przez Niemców na zagładę. Zbrodnie popełnione jeszcze w 1939 roku pokazały, że Germaniec nie ma litości i zaplanował eksterminację całego narodu. Przecież Intelligenzaktion była prowadzona zanim powstały jakiekolwiek bojowe odziały partyzantów. Sonderaktion
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX:

Niemcy dogadali się ze Związkiem Radzieckim co nie przeszkadzało im dwa lata później ich najechać. Taka była potrzeba chwili więc rozmawiali z Polkami. o nie zmienia postaci rzeczy, że mogli później ich dojechać tak jak sowietów. Taka zresztą a jest nasza historia. Mam takiego a nie innego sąsiada i mu przeszkadzamy po drodze.

Oczywiście że nie mieli. Ruscy zaczęli w obozie przegranych a skończyli w zwycięzców, a co nagwałcili po drodze to ich. Tak samo jak
  • Odpowiedz
Niemcy dogadali się ze Związkiem Radzieckim co nie przeszkadzało im dwa lata później ich najechać

@benyrbh: Dogadali się po to żeby zabezpieczyć flankę na wschodzie i mieć pewność braku walki na 2 frontach w czasie kampanii Francuskiej

Oczywiście że nie mieli. Ruscy zaczęli w obozie przegranych a skończyli w zwycięzców, a co nagwałcili po drodze to ich. Tak samo jak
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX:
No własnie się dogadali bo taka była potrzeba chwili. Plakom tez dali Zaolzie co nie przeszkadzało im wysuwać warunków nie do spełnienia dla II RP.

Źródłem informacji o eksterminacji polaków jest ich zachowanie na terytorium drugiej RP. Ale dobrze Natalja Siergiejewna Lebiediewa, Inwazja Armii Czerwonej, IV rozbiór Polski. Białe plamy – Czarne plamy.
Miałem też książeczkę z KUL lub UMCS nie pamiętam tytułu.

Sam sposób zachowanie isę Niemców po
  • Odpowiedz
No własnie się dogadali bo taka była potrzeba chwili.

@benyrbh: Nie chwili tylko chęć sojuszu

Źródłem informacji o eksterminacji polaków jest ich zachowanie na terytorium drugiej RP. Ale dobrze Natalja Siergiejewna Lebiediewa, Inwazja Armii Czerwonej, IV rozbiór Polski. Białe plamy – Czarne plamy.

Miałem też książeczkę z KUL lub UMCS nie
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX:

A jakie było?

a takie, że mordowali ludzi od samego pocztaku. Przykład:
-1 września żołnierze z regularnych odziałów( 19. Dywizji Piechoty) spalili podczęstochowskie wsie Parzymiechy i Zimnawoda, mordując przy tym
  • Odpowiedz
-b-----------e Wielunia

-b-----------e Framopola

@benyrbh: Jeżeli je uznajemy za zbrodnie wojenną to polski dywizjony b-----e są zbrodniarzami.

. Sojusz polegałby na całkowitym podporządkowaniu
  • Odpowiedz
@jalop: Cóż to jest ta wasza Armia Krajowa? Co to za armia bez artylerii, bez czołgów, bez lotnictwa? Nawet broni ręcznej nie ma dosyć... To są drobne oddziałki partyzanckie, a nie regularna siła zbrojna. Słyszę, że rząd polski polecił tym oddziałom wypędzić Niemców z Warszawy. Nie rozumiem, jak to zrobią, bo przecież nie mają na to siły.
3 sierpnia 1944 r. na Kremlu ,Stalin do Stanisława Mikołajczyka, gdy ten przyjechał
  • Odpowiedz