Wpis z mikrobloga

Gdzie bym nie czytał to wszystkim dookoła doradzają kupować drona dji w wersji fly more combo. Czy zdarza się Wam zużyć więcej niż jedną baterie naraz latając rekreacyjnie? Pomijam początki gdy jesteśmy zajarani dronem i 3 baterie to mało.

#drony
  • 8
  • Odpowiedz
@feber: bardzo zależy od drona, bo starsze modele latają krócej. Ale minimum jak dla mnie to 2 baterie w momencie, gdy mam lekki plan na kadry. Jak jakąś większą, ciekawszą sesję robię, to i 4 potrafią pójść.
  • Odpowiedz
@feber: zwykle wylatuje 3. Fly more combo (przynajmniej w air 2) ma te zalete ze kosztuje tyle co dwie baterie kupowane osobno, wszystkie inne rzeczy sa w gratisie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@feber: Dwa akumylatory to moim zdaniem minimum. W większości przypadków zużywałem wszystkie dwa które posiadam, gdy już włączałem drona. Druga sprawa to ładowarka. Ładujesz od razu dwa lub trzy akumulatory poza dronem. Chyba raz ładowałem akumulator w dronie przez USB w samochodzie i trwało to długo.
  • Odpowiedz
@feber: Kiedyś w końcu zabierzesz drona na wakacje w jakieś fajne miejsce. 1 akumulator na cały dzień to po prostu za mało. Nawet jeśli weźmiesz powerbanka, to zrobisz 1 lot, po którym będziesz musiał ładować akumulator przez 90 - 120 minut, aby móc znowu wypuścić drona. A jeśli jeden akumulatir nawali (w dji małe szanse) albo zapomnisz go naładować, to masz drugi. Według mnie dwa akumulatory i zewnętrzna ładowarka powinny być.
  • Odpowiedz
@feber: Powiem tak. Różnica między samym dronem a fmc w przypadku mini 2 to 6 stów. Jedna bateria to koszt 250 złotych, nie mówiąc o tym że w combo masz jeszcze eleganckiego huba do ładowania i inne pierdoły, więc zdecydowanie się opłaca.
A odnośnie tego czy druga (a nawet trzecia) bateria jest przydatna - owszem jest, ja już wiem że zrobiłem błąd nie kupując combo od razu. Drugą baterię zamówiłem po
  • Odpowiedz