Wpis z mikrobloga

@zadra15 150 lat dla dziadka a torcik ładny, możesz podesłać przepis dokładny na te masę.
Ja ostatnio robiłem podobna tylko mascarpone zmierzałem z białą czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej, była spoko ale dopiero następnego dnia, a ja na świeżo smarowalem i wszystko z niego spływało :(
@apj_983: @m76859: krem czekoladowy to 400ml smietany 30%, podgrzac ja o wrzucic 300g czekolady. Ja dalam 150 mlecznej i 150 gorzkiej. Odstawic na chwile i wymieszac. Dodac otartą skórkę z 1 pomarańczy i odatawic na noc w chlodne miejsce.
250g mascarpone lekko zmiksowac i dodac czekoladową mase. Ubić.

Mus mango
1 mango
3 lyzeczki zelatyny
100ml smietanki 30
100ml mascarpone

Mango obrac i miąższ zmiksowac. Zelatyne namoczyc w 5 lyzkach