Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
cocojambo210 +135
Już niedługo rok bez olkoholu
Sorki gothicowa ekipo, zapomniało mi się.
O Irdorath nie ma co za dużo gadać, zrobiłem 3x mikstura przemiany dusz (4,5k xp), 2x miks siły, jedną zręczności, zjadłem kilka (chyba 5?) jagód, 50 jabłek. Z dwóch embarla firgasto 30 zręczności. Nauczyłem się 5 kuszy i później chyba 5 zręczności bo i tak nie było co z punktami robić.
Pierwszy smok był śmieszny, bo na 5 strzałów, ożywieniec nie pamiętam. Za sam dialog z Mario (który nas zdradza) jest 5k expa, czyli połowe tyle co za głównego bossa xd
Staty wyglądają jak wyglądają, 58lvl wszedłby lekko, ale sporo rzeczy popsułem. Nie zabrałem Biffa na statek, nie okradłem wszystkich, nie oddawałem rogów cieniostwora dla Bustera i smoczych jaj dla Benneta, a za to jest sporo expa oraz wiele innych rzeczy (przekonałem się o tym szczególnie teraz gdy wbijam 60lvl i widzę ile expa się traciło "po drodze").
Rozpiska rozdawania PN (50lvl) kusza + dwuręczna:
Tydzień po przejściu naszła mnie ochota żeby wbić 60 level xd Tak to jeszcze nigdy nie miałem żeby tuż po przejściu grać drugi raz. Ale wciągnąłem się bo gra się inaczej niż zwykle. Jak na razie 20 level w I rozdziale a nawet nie wybiłem wszystkiego i nie oddałem sporo questów. Tak to jest jak się gra pod zręczność i można wbijać expa okradając 95% osób. Nie wiem czy jest coś łatwiejszego niż gra pod łuk.
Na pewno wrzucę coś jak będę na późniejszym etapie gry oraz oczywiście info czy w ogóle udało się. Nie zapisuję sobie wszystkiego dokładnie, zerkam tylko do tego arkusza LINK i tam są wpisane wszystkie dialogi, w którym rozdziale trzeba je odpalić. Dodatkowo odhaczam sobie kradzieże kieszonkowe. Tutaj jest fajna lista ze wszystkimi npc oraz ile wymagają zręczności żeby ich okraść: LINK
Wszystkie części na tagu: #gothickusznik
#gothickusznik #gothic #gothic2 #gothic2nk
@kRpt: Co dałoby Tobie zabranie Biffa na statek? Przecież jeśli miałeś już komplet załogi to za zabranie Biffa nie zgarnąłbyś expa, a na samym Irdorath o