Wpis z mikrobloga

G2NK BUILD KUSZNIK CZĘŚĆ 16 [Rozdział VI, 57lvl]

Sorki gothicowa ekipo, zapomniało mi się.

O Irdorath nie ma co za dużo gadać, zrobiłem 3x mikstura przemiany dusz (4,5k xp), 2x miks siły, jedną zręczności, zjadłem kilka (chyba 5?) jagód, 50 jabłek. Z dwóch embarla firgasto 30 zręczności. Nauczyłem się 5 kuszy i później chyba 5 zręczności bo i tak nie było co z punktami robić.
Pierwszy smok był śmieszny, bo na 5 strzałów, ożywieniec nie pamiętam. Za sam dialog z Mario (który nas zdradza) jest 5k expa, czyli połowe tyle co za głównego bossa xd
Staty wyglądają jak wyglądają, 58lvl wszedłby lekko, ale sporo rzeczy popsułem. Nie zabrałem Biffa na statek, nie okradłem wszystkich, nie oddawałem rogów cieniostwora dla Bustera i smoczych jaj dla Benneta, a za to jest sporo expa oraz wiele innych rzeczy (przekonałem się o tym szczególnie teraz gdy wbijam 60lvl i widzę ile expa się traciło "po drodze").

Rozpiska rozdawania PN (50lvl) kusza + dwuręczna:

Tydzień po przejściu naszła mnie ochota żeby wbić 60 level xd Tak to jeszcze nigdy nie miałem żeby tuż po przejściu grać drugi raz. Ale wciągnąłem się bo gra się inaczej niż zwykle. Jak na razie 20 level w I rozdziale a nawet nie wybiłem wszystkiego i nie oddałem sporo questów. Tak to jest jak się gra pod zręczność i można wbijać expa okradając 95% osób. Nie wiem czy jest coś łatwiejszego niż gra pod łuk.
Na pewno wrzucę coś jak będę na późniejszym etapie gry oraz oczywiście info czy w ogóle udało się. Nie zapisuję sobie wszystkiego dokładnie, zerkam tylko do tego arkusza LINK i tam są wpisane wszystkie dialogi, w którym rozdziale trzeba je odpalić. Dodatkowo odhaczam sobie kradzieże kieszonkowe. Tutaj jest fajna lista ze wszystkimi npc oraz ile wymagają zręczności żeby ich okraść: LINK

Wszystkie części na tagu: #gothickusznik
#gothickusznik #gothic #gothic2 #gothic2nk
kRpt - G2NK BUILD KUSZNIK CZĘŚĆ 16 [Rozdział VI, 57lvl]

Sorki gothicowa ekipo, zap...

źródło: comment_1607191229Co4BK3vbQUi2B5afWjic2Q.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kRpt: o bracie dużo roboty xD ja nigdy nie mam cierpliwości na początku gry czyścić całej mapy (_ ) i potem męczę się przez całą grę bo walka z orkami to istna katorga...
  • Odpowiedz
@kRpt: Szacun, ja nigdy do tego cierpliwości nie miałem choć chcaiłem. A potem poznałem returna i bardzo źle mi się gra później bez niektórych mechanik.
  • Odpowiedz
@kRpt: no to prawda, buildy pod zręczność są potężne. Ja co prawda tylko 20 PN zainwestowałem w zrękę, resztę dobiłem z bonusów, żeby móc nosić rapier. Efekt jest taki, że jeszcze nigdy na takim luzaku nie wbiłem mistrzostwa w walce. Zamierzam grać siła +1h, ale początek z wrzuceniem 2-3 leveli w zręczność jest bardzo opłacalny. Już nie wspomnę, że całe Khorinis wyczyściłem tylko z łukiem myśliwskim/łukiem z wiązu i rapierem.
MarteenVaanThomm - @kRpt: no to prawda, buildy pod zręczność są potężne. Ja co prawda...

źródło: comment_1607211206MJ7m6BOY5Vfb36rZ4TLABU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MarteenVaanThomm mistrza masz ale siły brak. W ogóle szkoda że % kryta = styl walki i tych stylów nie da się zmieniać bo mi sie najlepiej walczy na "zielonym" xD
  • Odpowiedz
@kRpt: to nic, że nie mam siły jak noszę rapier, który ma 100 dmg, więc w krytyku wchodzi 110 dmg, to bardziej niż wystarczająco na tym etapie, a właśnie od teraz zaczynam pakować siłę, więc boost w obrażeniach będzie coraz większy
  • Odpowiedz
@MarteenVaanThomm: Też zawsze dążę do tego, żeby jak najszybciej móc założyć rapier, ta b--ń jest przekozacka na 1 i 2 rozdział, a mając 50 zręczności można jeszcze okraść sporo NPCów i nosić dobry łuk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kRpt: Co dałoby Tobie zabranie Biffa na statek? Przecież jeśli miałeś już komplet załogi to za zabranie Biffa nie zgarnąłbyś expa, a na samym Irdorath o
  • Odpowiedz
@Davos87: Znaczy sie tak. Zamiast Lee i Laresa lepiej wziąć Wilka i Biffa. Więcej expa jest za nich. Rogów nie oddawałem bo szkoda mi było PN na naukę wyrywania ich, bo pod ten build każdy punkt był ważny i praktycznie od razu je wydawałem na coś.
  • Odpowiedz
@kRpt: Tylko jak bierzesz jednocześnie Wilka i Benneta to trzeba uważać, żeby się wzajemnie nie pozabijali ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo Wilk jest wkurzony, że Bennet zajął kuźnię na statku i czasem się zdarza, że jak wracamy na statek to Wilk pracuje przy kuźni, a obok leży martwy Bennet :P
  • Odpowiedz