Wpis z mikrobloga

Tudor/Kruk znowu postanowił oplakatować krakowskie przystanki swoimi zegarkami za 15k, a na dodatek wybrali model którego i tak nie da się normalnie kupić ;).

Ostatnio moje wyśmiewanie tego rodzaju przystankowej kampanii spotkało się z oburzeniem, bo przecież zamożni ludzie też jeżdżą autobusami, ale jakoś nadal uważam, że są lepsze sposoby na trafienie do grupy docelowej ;). No chyba, że chcą ludzi w ogóle przyciągnąć do salonu, a na miejscu sprzedać im coś innego.

#zegarki #reklama
wjtk123 - Tudor/Kruk znowu postanowił oplakatować krakowskie przystanki swoimi zegark...

źródło: comment_1607100325HkTWB5wtSVrnXDHbt27woW.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo przecież zamożni ludzie też jeżdżą autobusami

@wjtk123: xDDDDDD

Ogónie ciekaw jestem jaki ejst zasięg tej kampanii, na ile uda się dotrzeć do klientów przez to. Pomijając cenę, bo nie wiem czy zegarki kupuje się tak impulsywnie ¯\_(ツ)_/¯ SZCZEGÓLNIE MĘSKIE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@wjtk123: chodzi o to byś podświadomie zakodował sobie tę markę w głowie. Może teraz masz 22 lata i jesteś początkującym korpo szczurem który jeździ do pracy komunikacja miejska. Ale za 5 lat może dostaniesz te 10k na łapę o sobie w końcu przypomnisz o Tudorze.
  • Odpowiedz
@wjtk123: Marudzenie. Jakbym się spiął to by mnie było stać nawet na Lamborghini, a jeżdżę komunikacją miejską (tzn. jeździłem, bo covid). To Europa, a nie Kalifornia, gdzie autobusami jeździ biedota i narkomani.
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: jest też taka praktyka, że luksusow towary reklamuje sie nie dla powiększenia sprzedaży, ale dla dobrego samopoczucia ludzi którzy je kupili. Podbudowuje to poczucie wyższości i posiadania czegoś wyjątkowego. Reszta społeczeństwa wie że takie coś istnieje i jest drogie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@wjtk123: moim zdaniem kampanię wszystkich premium brandów są długofalowe, poza tym Tudor to trochę taki bardziej młodzieżowy Rolex, dlatego jako ambasadorow wzięli takiego Beckhama czy Lady Gage
  • Odpowiedz