Tudor/Kruk znowu postanowił oplakatować krakowskie przystanki swoimi zegarkami za 15k, a na dodatek wybrali model którego i tak nie da się normalnie kupić ;).
Ostatnio moje wyśmiewanie tego rodzaju przystankowej kampanii spotkało się z oburzeniem, bo przecież zamożni ludzie też jeżdżą autobusami, ale jakoś nadal uważam, że są lepsze sposoby na trafienie do grupy docelowej ;). No chyba, że chcą ludzi w ogóle przyciągnąć do salonu, a na miejscu sprzedać im coś innego.
Ogónie ciekaw jestem jaki ejst zasięg tej kampanii, na ile uda się dotrzeć do klientów przez to. Pomijając cenę, bo nie wiem czy zegarki kupuje się tak impulsywnie ¯\_(ツ)_/¯ SZCZEGÓLNIE MĘSKIE ( ͡°͜ʖ͡°)
@wjtk123: chodzi o to byś podświadomie zakodował sobie tę markę w głowie. Może teraz masz 22 lata i jesteś początkującym korpo szczurem który jeździ do pracy komunikacja miejska. Ale za 5 lat może dostaniesz te 10k na łapę o sobie w końcu przypomnisz o Tudorze.
@wjtk123: Marudzenie. Jakbym się spiął to by mnie było stać nawet na Lamborghini, a jeżdżę komunikacją miejską (tzn. jeździłem, bo covid). To Europa, a nie Kalifornia, gdzie autobusami jeździ biedota i narkomani.
@Wygryw_z_wyboru: jest też taka praktyka, że luksusow towary reklamuje sie nie dla powiększenia sprzedaży, ale dla dobrego samopoczucia ludzi którzy je kupili. Podbudowuje to poczucie wyższości i posiadania czegoś wyjątkowego. Reszta społeczeństwa wie że takie coś istnieje i jest drogie.
@wjtk123: moim zdaniem kampanię wszystkich premium brandów są długofalowe, poza tym Tudor to trochę taki bardziej młodzieżowy Rolex, dlatego jako ambasadorow wzięli takiego Beckhama czy Lady Gage
Ostatnio moje wyśmiewanie tego rodzaju przystankowej kampanii spotkało się z oburzeniem, bo przecież zamożni ludzie też jeżdżą autobusami, ale jakoś nadal uważam, że są lepsze sposoby na trafienie do grupy docelowej ;). No chyba, że chcą ludzi w ogóle przyciągnąć do salonu, a na miejscu sprzedać im coś innego.
#zegarki #reklama
@wjtk123: xDDDDDD
Ogónie ciekaw jestem jaki ejst zasięg tej kampanii, na ile uda się dotrzeć do klientów przez to. Pomijając cenę, bo nie wiem czy zegarki kupuje się tak impulsywnie ¯\_(ツ)_/¯ SZCZEGÓLNIE MĘSKIE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PolaczekPijaczek Nie znam żadnej osoby która osiągnęła zawodowy sukces w mojej profesji i jeździ komunikacją miejską.
Komentarz usunięty przez autora