Wpis z mikrobloga

@Megawonsz_dziewienc: prezes, bo źle robisz :) pracowałem kiedyś na produkcji kebsa to zdradzę Ci kilka tajemnic.

1. Filet z kurczaka zrób po połowie z udami z kurczaka. Można dostać już bez kości, tylko do pokrojenia.
2. Nie marynuj mięsa. I tak wrzucisz podczas smażenia przyprawy które zabija smak marynaty, a marynata wyciąga wodę z mięsa.
3. No i nie przesadź ze smażeniem. Jak będziesz miał soczyste mięso i je zawiniesz
  • Odpowiedz
@BQP: Ale wiesz, ze p----i z kurczaka nie zyskuja na smaku jak je zamarynujesz na powiedzmy cala noc co wielu mowi i poleca niepotrzebnie powielajac mit? Wystarczy przyprawic i od razu smazyc, z udami z kurczaka nie probowalem, ale jakbym mial tak kombinowac to wtedy wole wolowine zmielic, zamrozic, pokroic w kawalki jak do kebsa i usmazyc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz