Wpis z mikrobloga

@siepan: Curry, papryka ostra i łagodna, pieprz, sol, przyprawa do kebaba, albo przypraw do shawarmy. Najlepiej oczywiście mieć wszystko osobno, bo te mieszanki to syf jest straszny.

Ala tak naprawdę to możesz dodać co chcesz byleby dużo, bo p----i same w sobie są bez smaku praktycznie ¯_(ツ)_/¯
Albo tez zrobić panierkę w stylu kfc (kochamgotowac miał chyba spoko przepis)

No i p----i z kurczaka możesz po przyprawieniu od razu dać
  • Odpowiedz
@siepan: Bo nie wiesz jakie są proporcje i będzie gorzej smakowało niż mieszkania przypraw przygotowana samemu, bo nie zawsze chcesz żeby coś było bardzo słone, czasami lepiej żeby było bardziej pikantne i tak dalej.
To trochę jak z na przykład gołąbkami w sloikach czy jakimiś innymi klopsami, no niby się nazywa tak i tak, ale smakuje kompletnie inaczej - najczęściej gorzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc: wiem, ale chyba trochę przestrzeliłeś ze skalą. Bo jak kilka przypraw na krzyż to już "straszny szyf" to braknie skali dla wyrobów parówkopodobnych zwierających 18% mięsa itd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym dla początkującego gotowa mieszanka jest jak znalazł, potem jak doświadczenie (i wymagania) rosną można przechodzić na własne receptury - tak myślę
  • Odpowiedz