Wpis z mikrobloga

@siepan: Curry, papryka ostra i łagodna, pieprz, sol, przyprawa do kebaba, albo przypraw do shawarmy. Najlepiej oczywiście mieć wszystko osobno, bo te mieszanki to syf jest straszny.

Ala tak naprawdę to możesz dodać co chcesz byleby dużo, bo piersi same w sobie są bez smaku praktycznie ¯_(ツ)_/¯
Albo tez zrobić panierkę w stylu kfc (kochamgotowac miał chyba spoko przepis)

No i piersi z kurczaka możesz po przyprawieniu od razu dać
  • Odpowiedz
@siepan: Bo nie wiesz jakie są proporcje i będzie gorzej smakowało niż mieszkania przypraw przygotowana samemu, bo nie zawsze chcesz żeby coś było bardzo słone, czasami lepiej żeby było bardziej pikantne i tak dalej.
To trochę jak z na przykład gołąbkami w sloikach czy jakimiś innymi klopsami, no niby się nazywa tak i tak, ale smakuje kompletnie inaczej - najczęściej gorzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc: wiem, ale chyba trochę przestrzeliłeś ze skalą. Bo jak kilka przypraw na krzyż to już "straszny szyf" to braknie skali dla wyrobów parówkopodobnych zwierających 18% mięsa itd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym dla początkującego gotowa mieszanka jest jak znalazł, potem jak doświadczenie (i wymagania) rosną można przechodzić na własne receptury - tak myślę
  • Odpowiedz