Aktywne Wpisy
RicoElectrico +190
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
WielkiNos +169
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Powiedzcie mi jak to jest. Korwin jest za zakazem aborcji w imię obrony życia a jednocześnie za karą śmierci. Kierując się etyką chrześcijańską można powołać się na przykazanie "nie zabijaj". Jeśli tak to jak to pogodzić z postulatem kary śmierci?
Podwójne standardy?
Osobiście jestem i za karą śmierci i za tzw. kompromisem aborcyjnym. Gdybym miał jednak wybierać między skrajnościami - zakazem aborcji lub aborcją na życzenie - to zdecydowanie optuję za aborcją na życzenie.
@Maly_Jasio: On jest wolnościowcem. Wolnościowiec uważa, że za wolnością idzie odpowiedzialność człowieka za swoje czyny. Pamiętasz "Chcącemu nie dzieje się krzywda"? No to w przypadku aborcji mamy przykład takiego zachowania.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Maly_Jasio: To się zastanów. Taka podpowiedź
@Maly_Jasio: a widzisz różnicę pomiędzy skazaniem seryjnego mordercy który nie żałuje i mówi że jak wyjdzie to znów będzie zabijał a skazaniem niewinnego dziecka tylko dlatego, że matka i ojciec nie rozumieją, że jedną z konsekwencji stosunku jest ciąża?
Zgoła inaczej sytuacja wygląda w przypadku aborcji - bo poczęte dziecko nie ma żadnego wpływu na decyzję o tym, czy będzie mogło żyć dalej. Oczywiście istnieją wyjątki, w których zachodzi kolizja dóbr prawnych -
A za PRL aborcja nie była penalizowana a kara śmierci istniała. Paradoksalnie ta etyka prlowska jest bliższa mojej
Co do aborcji, sam nazwałeś poczęte dziecko dzieckiem. Inni nazwaliby go płodem, niektórzy nawet do czasu narodzin. Ja osobiście uważam za dziecko płód, który ma już wykształcony układ nerwowy. Który to tydzień? 9 chyba? Wszystko
Niezależnie od ustalenia granicy, która oddziela "płód" od "dziecka" - każdy "płód" to przyszły człowiek, który rozpoczął już swoje życie - i decydowania o tym życiu bez jego udziału (poza
https://www.youtube.com/watch?v=oLabZdNjKXE
Jestem osobiście ze kompromisem z pragmatycznych powodów - to rozwiązanie działało przez 30 lat, poza skrajnościami nikogo takie prawo nie bulwersowało. Wyobrażam sobie życie w państwie z pełna legalną aborcją, choć osobiście nie zależy mi żeby takie prawo w Polsce wprowadzać (zwłaszcza, że wzburzyłoby to środowiska katolickie a wojenka w tym temacie