Aktywne Wpisy
Nie-wazne1 +10
Powie mi ktos dlaczego w Krakowie w okolicach rynku slyszec w wiekszosci ukrainski jezyk zamiast Polskiego. Angielski to nie dziwne bo turysci. Skad ci ukraincy maja pieniadze na drogie ciuchy czy jedzenie w centrum? Poza tym oni tak glosno ******** ze musza wszyscy wokolo wiedziec ze pochodza z panstwa ktore ledwo co powstalo I juz chce wszystkimi rzadzic. Wy Polacy naprawde nie widzicie ze oni wam na glowe wychodza. Przyjezdzaja tutaj I
![MackaCthulhu](https://wykop.pl/cdn/c3397992/MackaCthulhu_s86luvoVV5,q60.jpg)
NATO atakuje. Putin:
- Ogłasza kapitulację 46.4% (154)
- Rozpoczyna zagładę nuklearną 53.6% (178)
Nie wiem skąd takie wielkie przekonanie że w #mcdonalds przestrzega się jakoś mocno higieny i jakości żywności. Kiedyś też tak myślałem ale pracuję tam już drugi rok i totalnie tak nie jest.
Jest teoretycznie obowiązek mycia rąk co godzinę, no ale tylko teoretycznie. Większość pracowników myję ręce tylko jak zaczyna prace i wraca z przerwy.
Mięso które za długo jest w podgrzewaczu lub warzywa na stole powinno się wyrzucać. I ponownie nikt tego nie robi. W godzinach szczytu nie jest to problemem bo półprodukty schodzą w miarę na bieżąco ale poza taka żywność może czekać nawet godzinę albo i dłużej.
Spytacie gdzie w tym wszystkim są przełożeni? Każdy menager powie że należy przestrzegać standardów i wyrzucać stare jedzenie ale prawie wszyscy przymykają na to oko aby strat nie generować. Piszę prawie wszyscy bo w mojej restauracji jest tylko 1 (słownie: jeden przełożony) który tego przestrzega. Aby pokazać Wam skalę mam 12 przełożonych. Z 12 osób tylko jedna ściśle przestrzega zasad.
Ktoś może powiedzieć że mój mak jest wyjątkiem. To mówię Wam że nie. Pracownicy często są wysyłani na tzw. supporty czyli jak w jakiejś restauracji brakuje pracowników to przychodzi pomoc z innych przez co pracowałem w kilku restauracjach w trójmieście i we wszystkich wyglądało to zawsze tak samo.
Dlaczego to piszę? Aby obalić mit maka jako miejsca ze świeżą żywnością i higieną wśród pracowników.
Zachęcam do zadawania pytań. Po ponad roku pracy tutaj mam praktycznie kompletną wiedzę nt. funkcjonowania tego miejsca.
Taguje #trojmiasto i #gdansk bo piszę o makach w tym regionie. #jedzzwykopem
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fc512dd1831d2000bfc12ec
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Więc
To, że są lokale w których nie przestrzega się zasad narzuconych przez firmę to nic nadzwyczajnego. Sytuacja jest taka ze wszystkimi franczyzami. Różnią się one od prywatnych lokali tylko batem w postaci kar umownych. W Żabce w której robię zakupy właścicielka przeterminowane ciasta (sękacze, babki itd) wyjmuje z oryginalnych opakowań, owija stretchem i goli przy kasie w „promocji” ( ͡° ͜ʖ
Zaakceptował: sokytsinolop
Zaakceptował: sokytsinolop
@AnonimoweMirkoWyznania: zawsze marzyłem o pracy w McDonald's ( ͡° ͜ʖ ͡°) za kilka lat, jak pokończę wszystkie "projekty", i w końcu porzucę moją pracę, to z chęcią się zatrudnię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba coś konkretnego umieć, aby pracować na kasie? ( ͡
@AnonimoweMirkoWyznania: A kto ma takie przekonanie? Pierwsze słyszę.
Są ludzie
Komentarz usunięty przez autora
@Kotniepies: Nierzadko Ci co mają swój pierwszy dzień pracy są wysyłani i szkoleni na kasę. Ważne byś mówił po polsku i będzie git
@MarianoaItaliano: Przy takim tempie pracy i ilości osób jakie realizuję zamówienia nawet cynki by nie pomogły. Są kontrolę niezapowiedziane ale wtedy po prostu wchodzą na kuchnie i sprawdzają czy się opiski zgadzają itp. Chyba nie muszę