Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie wiem skąd takie wielkie przekonanie że w #mcdonalds przestrzega się jakoś mocno higieny i jakości żywności. Kiedyś też tak myślałem ale pracuję tam już drugi rok i totalnie tak nie jest.
Jest teoretycznie obowiązek mycia rąk co godzinę, no ale tylko teoretycznie. Większość pracowników myję ręce tylko jak zaczyna prace i wraca z przerwy.
Mięso które za długo jest w podgrzewaczu lub warzywa na stole powinno się wyrzucać. I ponownie nikt tego nie robi. W godzinach szczytu nie jest to problemem bo półprodukty schodzą w miarę na bieżąco ale poza taka żywność może czekać nawet godzinę albo i dłużej.
Spytacie gdzie w tym wszystkim są przełożeni? Każdy menager powie że należy przestrzegać standardów i wyrzucać stare jedzenie ale prawie wszyscy przymykają na to oko aby strat nie generować. Piszę prawie wszyscy bo w mojej restauracji jest tylko 1 (słownie: jeden przełożony) który tego przestrzega. Aby pokazać Wam skalę mam 12 przełożonych. Z 12 osób tylko jedna ściśle przestrzega zasad.
Ktoś może powiedzieć że mój mak jest wyjątkiem. To mówię Wam że nie. Pracownicy często są wysyłani na tzw. supporty czyli jak w jakiejś restauracji brakuje pracowników to przychodzi pomoc z innych przez co pracowałem w kilku restauracjach w trójmieście i we wszystkich wyglądało to zawsze tak samo.
Dlaczego to piszę? Aby obalić mit maka jako miejsca ze świeżą żywnością i higieną wśród pracowników.
Zachęcam do zadawania pytań. Po ponad roku pracy tutaj mam praktycznie kompletną wiedzę nt. funkcjonowania tego miejsca.

Taguje #trojmiasto i #gdansk bo piszę o makach w tym regionie. #jedzzwykopem

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fc512dd1831d2000bfc12ec
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 23
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: to że jakiś Janusz ma kilka McDonaldów w Trójmieście i ma wywalone na standardy marki nie robi że wszystkich takiej patologi.
Standardy powinny być przestrzegane i według standardów żarcie jest higieniczne i świeże.
  • Odpowiedz