Wpis z mikrobloga

#eu4 #raportzfrontu
Nie chciało mi się użerać z buddystami, to ubiłem dwie inne muchy za jednym zamachem. Nie ma pojęcia dlaczego wiki eu4 uważa ten herbaciany za trudny - jeżeli idziesz w kolonizacyjne to żaden problem. Nie powinienem nawracać moich PU na protestantyzm siłowo, albo powinienem trochę poczekać - przez to że trzy centra były u mnie to w HRE reformacja słabo sobie poradziła.
peterpan - #eu4 #raportzfrontu
Nie chciało mi się użerać z buddystami, to ubiłem dwi...

źródło: comment_16066678456VBQnoE2aPMDKrnNZiFgCJ.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Reiter to zależy od sytuacji ;) jeżeli nie musisz uzerac się z sunnitami to nie musisz brać religijnych. Jeżeli chodzi o protestantyzm - trzeba przejść wcześniej aby złapać centrum reformacji. Jeżeli masz wasali/unie personalne możesz zmusić wasali do zmiany wiary - niech ich misjonarze też pracują. Weź obrońcę wiary - dodatkowy misjonarz. Warto na początku tuż po zmianie wiary robić te prowincje z największym devem, póki działa modyfikator. Prowincji w Azji
  • Odpowiedz
Prowincji w Azji i Afryce nie nawracam. Dodaje je od razu do kompanii handlowych, przez co nie liczą się do Religius unity

@peterpan: Dodanie do kampanii handlowych zmniejsza ryzyko buntu, sam przerost itp? To działa jak unarodowienie? Oczywiście są różnice.
  • Odpowiedz
Zmniejsza ryzyko buntu chyba, dwa niezależnie od deva zmniejszają jedność religijną o okrągłe zero, przez co łatwiej trzymać 100 procent i bonusy z tego wynikające
  • Odpowiedz