Wpis z mikrobloga

Pytanko do Mirków :
Co zrobić jak znaleźliście na wykopie konto z którego pan/pani redaktor pewnego portalu promuje swoje artykuły robiąc z nich znaleziska jednocześnie spamując wykop? Na kilkadziesiąt znalezisk 55% własnego autorstwa i z tych 55% 1/3 przebiła się na główną? W sieci można znaleźć imię nazwisko i zdjęcie tej osoby. Znajoma pracowała kiedyś w internetowym szmatławcu więc wiem, że to gówno robota i kliknięcia muszą się zgadzać. W sumie ten spam nie jest taki duży. Wykop i tak już zszedł na psy więc nie będę podejmował żadnych działań w tej sprawie i jednocześnie psuł komuś pracy (bo jak dla mnie wykop może się na ten głupi ryj przewrócić) ale ciekaw jestem waszego zdania Mirki. Notabene 6,5/10 if u know what i mean.
#pytanie #stalker #etyka
  • 7
@Jamniki2: Nie mówię , że nielegalne. Chodzi o punkt 5 podpunkt 6 regulaminu a konkretnie o spam:

Użytkownicy są zobowiązani do powstrzymania się od jakichkolwiek działań mających na celu manipulowanie treściami lub wynikami Znalezisk w Serwisie Wykop.pl, do nie spamowania Serwisu Wykop.pl oraz do powstrzymywania się od jakichkolwiek działań mogących utrudnić lub zakłócić funkcjonowanie Serwisu Wykop.pl i korzystanie z usług Serwisu Wykop.pl w sposób uciążliwy dla innych Użytkowników.
@Umeraczyk: Na zajęciach z Podstaw Stalkingu miałem 100% frekwencję. A serio to każdy artykuł ze znaleziska był podpisany inicjałami które pasowały do imienia z nazwy konta i w tym serwisie informacyjnym są dane ze zdjęciami pracowników. Na tygodniowym koncie na kilkadziesiąt znalezisk ponad połowa zalinkowana do mało znanego adresu.