Wpis z mikrobloga

@lunga: ja szukałem opcji budżetowej bo nie wiem jak często będę tego używał. Dlatego zdecydowałem się na zakup z Aliexpress na promocjach 11.11 za 72 dolary zestawu https://pl.aliexpress.com/item/4000114245250.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.69af4d52GHRQN7 + https://pl.aliexpress.com/item/33001843648.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.12065c0f0jUgjN

Wcześniej już miałem kupioną zgrzewarkę próżniową, też z Alie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@eXe1987: A to nawet nie sprawdzałem, spodziewałem, się że drożej :D Polecasz jakiś? Bo właśnie się zastanawiałem nad jakąś żeliwną patelnią bo mam tylko jakieś z gównolitu, a może palnik by się lepiej sprawdził ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MiszczJoda: ja mówię o zwykłym palniku na kartusz gazowy, działa to dobrze. Ale jednak jak mam opcje to smażę na grillu, mimo że gazowym to jednak grzeje płytę mosiężna więc mam wrażenie że mięso ma mniej do czynienia z gazem
  • Odpowiedz
@eXe1987: No ale jak już zrobię sous vide to chyba lepiej go na patelni przysmażyć, ewentualnie właśnie ten palnik po kosztach niż kolejne urządzenie elektryczne kupować, gdzie nie wiadomo gdzie to później pochować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@andreasr: A to był akurat jakiś taki gównostek z antrykotu z Biedry czy tam Lidla ale wszedł jak złoto. Dopiero na za 2 tygodnie mam zamówione mięso od gościa, który prowadzi restaurację i sam sezonuje mięso więc zobaczymy co to będzie ()
  • Odpowiedz
@MiszczJoda: Małopolski wagon smaków, ale to też zależy, bo mnie się nie zawsze chce jechać taki kawałek (tak w ogóle to Kraków btw). Często biorę też jakieś stejki z lidla, auchana czy carrefoura, zależy co się trafi.
  • Odpowiedz