Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem z internetem w miejscu gdzie pracuje. Może ktoś z informatyk15k jest mi w stanie coś podpowiedzieć.

Mam router LTE, który jest połączony z dwoma komputerami kablem. Wsadzałem różne karty sim i wszystkie zamulają. Nie działają wcale albo bardzo bardzo słabo (100 kb/s). Jestem w Warszawie więc na pewno to nie kwestia zasięgu.

W telefonie internet działa mi normalnie, ale jak połączę telefon z komputerem jako hotspot to też jest kicha na obu komputerach.

Jedynie jeden telefon, który mamy, w kombinacji z jedną kartą sim (vviking mobile) podłączony ako hotspot do jednego komputera daje normalny internet. Jakakolwiek zmiana w tej konfiguracji (inna karta sim w tym samym telefonie, inny telefon z tą sama kartą sim, inny komputer ten sam telefon i karta sim), sprawia że internet działaj c-----o.

Nie jestem w stanie tego rozwiązać. Macie może jakieś pomysły?

#komputery #lte #gsm #siecikomputerowe #siecikomorkowe
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lazynmb: to może być z 10 różnych spraw, od błędnego APN w routerze, przez zblokowane ustawienie pasma GSM, po zepsuty router. Próbowałeś go choć przywracać do ustawień fabrycznych?

Telefony czy routery lte też są szybkie i wolne, jedne mają teoretycznie max 100Mbps a inne 600, o ile faktycznie masz router lte
  • Odpowiedz