Wpis z mikrobloga

• 1509
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DontDoThis: Podejmę się skomentowania, jaka jest tu logika ( ͡° ͜ʖ ͡°) Grid girls to najbardziej stereotypowe przedstawianie kobiety, jakie może być. Mają być laleczkami przy boku spoconych facetów, ich rola ogranicza się do trzymania jakiejś plakietki w ładnych ciuchach, równie dobrze mogłoby ich tam nie być i nic by się stało. Modelki w sumie mają niewiele lepsze zajęcie, bo pokazują ciuchy, no ale ciuch na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@holka-kofolka: a redaktor to puścił. Nie reklamuje żadnych ciuchów ale obcasy ma. Ciekawe ile posmarowały firmy produkujące flary xD

Same fikołki. Zamordystki aka feministki zabroniły robić kobietom z ciałem to czego chcą! Ale mądrzejsze o tym nie wspomnieć.

Moje ciało moja sprawa bo chyba że chcesz zarabiać na tym, że jesteś ładna! To jest w0jna.

Logiczne ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@FikusnyMichalek: Decyzji o likwidacji pracy grid girls nie podjęła "naczelna rada feministek" tylko organizatorzy Formuły 1. Oczywiście feministki lobbowały za tym, ale widocznie w F1 też uznali, że już im to nie pasuje do imprezy i nie ma nic wspólnego ze sportem ¯\(ツ)_/¯dla mnie to takie samo zjawisko jak reklamowanie gładzi szpachlowej gołą babą, czyli od czapy ¯\(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@FikusnyMichalek: F1 robi wszystko dla kasy, więc jeśli protesty feministek psuły im wizerunek i tracili przez to reklamodawców, to uznali, że obejdą się bez "grid girls" i ludzie jakoś nie przestali się interesować się F1 z tego powodu, więc dla mnie to takie "who cares?" ¯\_(ツ)_/¯ I ja nie bronię tej decyzji, jak ktoś chce, to niech to robi. Przecież wciąż jest pełno miejsc, gdzie dziewczyny występują w takich rolach
  • Odpowiedz
Grid girls to najbardziej stereotypowe przedstawianie kobiety, jakie może być. Mają być laleczkami przy boku spoconych facetów

@holka-kofolka: Oj nie, bardziej stereotypowe byłoby gdyby je rozebrać. Grid girls są ładnie ubrane.
Natomiast zupełnie stereotypowo rozbebrana modelka już nie przeszkadza.
100% hipokryzji.
  • Odpowiedz