Wpis z mikrobloga

#tibia

Właśnie policzyłem, na ile ta zmiana w cenie strzałek uderzy w RP. Licząc, że od poziomu 150 do 300 dochodzi się w 400 godzin expienia, licząc 1200 strzałek wystrzelonych w godzinę, wychodzi że dojście do niego będzie kosztowało dodatkowo 48 milionów. Ta liczba daje perspektywę. Nawet gdyby palek przed rebalansem zawsze kupował aż połowę strzał po 10k (czego praktycznie nikt nie robił przynajmniej na poziomie 150), to i tak będzie 24 miliony różnicy.
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szotty: no nie do końca, bo stamina by mu leciała. Jakby poszedł zarabiać, to nie mógłby już iść na czysty waste exp, bo byłby na żółtym. Poza tym... 48 milionów by zebrał przez te 20 minut dziennie które stał w depo?
  • Odpowiedz
@Anmo: poczekam aż ceny strzałek spadną, bo raczej spadną - CIP zawsze tak robi, że daje jakieś absurdalne totalnie z czapy decyzje a potem zmniejsza i ludzie nie protestują, jak by protestowali gdyby od początku było źle. Tak było przy "balansie expowisk" i tak pewnie będzie teraz. Bo nawet oni nie są na tyle głupi, żeby zostawić cenę spectral boltów 70 gp. Nie są, prawda...?
  • Odpowiedz
  • 0
@tomtom666 nie wiem, ja i moi znajomi mieliśmy często tak że staliśmy 40 minut żeby zrobić strzałki (tyle trzeba żeby samemu ogarnąć na godzinkę, bez kupowania) tylko po to żeby w ogóle nie iść expic bo w międzyczasie się odechciało grać. Ewentualnie stało się bez końca bo może wreszcie się zachęcę. A niewolnikiem staminy nie ma co być + i tak jest jej 3h. Ps, 650+ lvl here
  • Odpowiedz
@Anmo: trochę już w tej grze jestem i zawsze tak było, absurdalnie duża zmiana i złagodzenie, przez co ludzie zamiast wkurzać się na zmianę, byli wdzięczni że złagodzono.

@Szotty: piszesz o czymś innym, ja o czymś innym. Ja piszę o tym, że teraz palek musi dodatkowo zarobić 48 milionów po drodze do 300 lvl. Przy 100k zysku na godzinę na single target to jest 480 godzin, ponad 2
  • Odpowiedz
  • 0
@tomtom666 a ja podaję suchy fakt, że jak miałem godzinę na gre to nie grałem, bo zanim mogłem to zrobić to musiałem dać loga. Bez czekania na strzały w tym czasie zrobiłbym odpowiedni profit. Tak samo na dłuższą metę, nie zawsze na godzinkę grania masz potem czas zrobić sobie 40 min przerwy herbatowej, żeby tylko pograć kolejna godzinkę.
  • Odpowiedz
@Szotty: źle liczysz, zrobiłbyś sobie profit w jeden dzień, ale już byś się znudził / zmęczył / stracił staminę i w ten dzień nie pograł. Gdyby było inaczej, to byś sobie biegał gdzieś blisko na single robiąc przy okazji strzałki, zamiast stać w depo jak kołek.
  • Odpowiedz
  • 0
@tomtom666 jak mam jednego dnia możliwość grania 3x1h w różnych porach to stamina mi niepotrzebna. Robiłem to czasem i tym się znudziłem, bicie aoe przez 4 min, żeby potem robić coś nieefektywnego nie jest tym czego oczkiwalem od gry.
  • Odpowiedz
@tomtom666 kolego zapomniałeś o jednej, a właściwie dwóch rzeczach.
Większość ludzi p--------o to czekanie godzinę żeby iść na godzinę expic bo to się mijało z jakimkolwiek sensem, a strzałki od ludzi to i tak był koszt 10k. Ba nawet brazole robiły farmy makerow na bocie które rzucały ci zza lady strzałki.
2. Duża część miała makera na osobnym acc który sobie robił strzałki i mógł wejść kiedy chciał bo miał gotowe
  • Odpowiedz
Robiłem to czasem i tym się znudziłem

@Szotty: no i O TYM MÓWIĘ. Teraz MUSISZ robić coś nieefektywnego, bo fizycznie niemożliwym jest utrzymanie ciągłości tylko strzałkami na tym poziomie.
  • Odpowiedz
  • 0
@tomtom666 no i dlatego gościu nie expilem więc w tym czasie nie zrobilem profitu, tylko trafiłem czas. Jasne obecne expienie kosztuje więcej kasy w samej sobie, ale czas który kiedyś zmarnowałem na czekanie, zdecydowanie by mi to zrekompensował
  • Odpowiedz
@tomtom666 do ciebie do ciebie ( ͡ ͜ʖ ͡) wspomniales o rzekomej za dużej cenie strzalek, która byla norma praktycznie u ludzi, a teraz jest taka npc wiec w tym aspekcie nic się nie zmienia
  • Odpowiedz
@jadepobiegac: właśnie widzę gdzie jest błąd, wyszło mi niecałe 400 milionów i to podałem, zamiast podzielić przez exp na godzinę :D Po uwzględnieniu wyszło ~200 godzin. 120 to raczej nierealne przy grze solo, a solo liczę bo przy th koszty i tak są dzielone.
  • Odpowiedz