Wpis z mikrobloga

ROZDAJO 100PLN

Mirsony z racji tego że na koniec miesiąca przeprowadzam się na nowe, prawie swoje mieszkanie chciałem Was spytać o opinie. Będę się urządzał od zera stąd moje zapytanie. Co jest Waszym must have w mieszkaniu? Air fryer, rolety zewnetrzne, podstawka do robienia kupy? Bede bardzo wdzięczny za każdą rzecz i opinie. A żeby troche rozruszać tego posta oranizuje #rozdajo
2x100zł - jedna stówka dla osoby którą wylosuje mirkorandom wśród plusujących a druga dla najbardziej plusowanego komentarza. Stówka w formie jakiej chcecie - blik, opłacona szama, kod na ulubiona Pania k---e na OF - to już do wyboru. Losowanie powiedzmy w sobote o 21.37

#mieszkanie #lifehack #urzadzajzwykopem
adisoniusz - ROZDAJO 100PLN

Mirsony z racji tego że na koniec miesiąca przeprowadza...

źródło: image

Pobierz
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Suszarka bębnowa albo pralko-suszarka. Ja mam to drugie ze względu na możliwości mieszkaniowe, ale nie chciałabym wracać do życia bez niej.
  • Odpowiedz
  • 15
@karokrakow: @arc_tic siostra ma pralko- suszarke i mnie namawia na pralke+suszarke bo podobno w c--j czasu jej wchodzi jeden cykl, a tak wyjmujesz z pralki od razu wkładasz do suszarki a w pralce cos innego sie pierze
  • Odpowiedz
Jak gotujesz i mieszkasz sam to mała zmywarka 40cm, jak z rodziną to duża zmywarka 60cm i dużo talerzy/sztućców z promki z Ikei 😄 zaoszczędzi trochę czasu.

Grill elektryczny/airfryer/lidlomix albo inny tego typu garnek też pomagają w obiadkach.

Odkurzacz pionowy + odkurzacz ala rumba/Xiaomi. Ustawiasz harmonogram jak idziesz do pracy, co któryś raz poprawiasz przy listwach odkurzaczem pionowym.

Z
  • Odpowiedz
@adisoniusz: no to tak, bo narożnik można dać gościom do spania raz na ruski rok. U siebie w mieszkaniu trzeba mieć koniecznie łóżko. Niektórzy śpią całe życie na wersalkach z powodu oszczędności przestrzeni i pieniędzy, ale nie warto. Warto mieć łóżko do codziennego snu.
  • Odpowiedz
  • 19
@adisoniusz chyba nic nie podniesie komfortu życia tak jak dobrze zrobiona sypialnia- okno z roletą zewnętrzną robiące całkowitą ciemnię w pokoju, z programatorem który będzie odsuwał roletę 5 minut przed twoim budzikiem
Porządny materac, poduszka i solidna rama łóżka
Brak źródeł światła np diody w ładowarkach, we włącznikach świateł
Dobre drzwi do sypialni które wyciszają niepotrzebne dźwięki z innych pomieszczeń typu zmywarka pralka
  • Odpowiedz
@adisoniusz: czas cyklu zalezy od wielu rzeczy, chociażby od technologii suszenia (nawet tu suszarka suszarce nie równa, bo możesz mieć chociażby suszarkę czy pralkosuszarke z pompą ciepła).

Jak masz w planach dzieci, to na pewno lepiej mieć dwa osobne urządzenia. Ja mieszkam sama, ale nawet gdybym miała używać z drugą połówką, to nie byłoby potrzeby kupowania dwóch urządzeń tylko ze względu na czas prania. Ja robię pranie 1-2 razy w
  • Odpowiedz
@adisoniusz: klimatyzacja, zwlaszcza jesli ktos pracuje z domu (+jesli pracujesz, to jeszcze duze, podnoszome biurko oraz wygodne krzeslo niegamingowe oczywiscie). Dla mnie must have poza dobrym lozkiem z wygodnym materacem. Tu jeszcze dorzucilbym przescieradlo/komplet z bawelny egipskiej, co by dobrze sie spalo.
Z innych rzeczy to dobrze ustawiona kuchnia jesli gotujesz, by miec wszystko pod reka przy blacie.
  • Odpowiedz