Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@DanielPlainview: @CzipIDejl:
Mało kto popiera wyjście z UE. Ale taki argument daje nam pozycję negocjacyjną. Tyle się mówi o robieniu laski Amerykanom. Ale Brukseli już można?
Bo co? Bo dają nam pieniążki które sami wpłacamy do budżetu? A i tak zaraz uzależnią je od enigmatycznej "praworządności". Nie oszukujemy się, nikt tam nas nie kocha, liczy się nasz rynek zbytu i tania siłą robocza i narzucanie swojego światopoglądu.
  • Odpowiedz
@CzipIDejl: każdy wykopek popierający Konfederację. Nie zapominaj, że to partia powstała właśnie jako antyunijna, to ich główny cel. Stąd też pojawiające się od początku oskarżenia o wsparcie tej partii prosto z Rosji.
  • Odpowiedz
@wolny_kangur: a skąd ta informacja, że Polska więcej wpłaca niż dostaje? Bo Korwin/Michałkiewicz/Braun/Rydzyk tak powiedział?

Nie masz 30 lat, gdybyś miał to potrafiłbyś nie łykać i nie powtarzać takich idiotyzmów.
  • Odpowiedz
Poza tym już od dawna wpłacamy więcej niż dostajemy.

@wolny_kangur: Strona Ministerstwa Finansów, cyk, mówi zgoła co innego. Saldo na 2019 r. zamknęło się bilansem 11 mld zł na plus dla Polski. Saldo za 2020 (okres styczeń - wrzesień) to 9 mld złotych więcej otrzymanych niż wpłaconych do UE. Średnio wychodzi mi to na "od dawna wpłacamy więcej niż dostajemy".
  • Odpowiedz
@DanielPlainview: @WilecSrylec: @CzipIDejl: Kółko wzajemnej adoracji unioentuzjastów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mówicie, że cała społeczność naukowa i ekspercka w Polsce to zwolennicy UE? Że każdy kto głosował w referendum przeciwko wejściu do UE to idiota?

Unia to powinno być tylko narzędzie do realizacji naszej polityki. Jeśli cele Unii godzą w nasze strategiczne interesy to trzeba protestować. Twierdzenie, że Unia jest wobec nas
  • Odpowiedz
Chyba tylko skrajny idiota może twierdzić, że wyjście z UE to dobry pomysł. Nie ważne czy jesteś lewakiem czy prawakiem to powinno być oczywiste

@WilecSrylec: Byłem przez wiele lat przeciwnikiem UE i uwierz mi, że dopóki się nie wyjaśni pewnych mitów i wątpliwości to nie jest to oczywiste.
  • Odpowiedz