Wpis z mikrobloga

Na suficie jest #oswietlenie - dwie lampy koło siebie z podłączonym na stałe zasilaniem. Obecnie w za włącznik robi wkręcenie/wykręcenie żarówki. Bez kucia ścian nie ma możliwości podłączenia tradycyjnego włącznika. W tej chwili kucie odpada. Poszukuję pomysłu jak rozwiązać problem włącznika. ma byc to samodzielne rozwiązanie z możliwością zintegrowania w przyszłości z #smarthome po WiFi lub #zigbee
Do głowy przychodzi mi przyklejany na ścianę włącznik/pilor na 433 MHz + #sonoff 4CHPROR3 albo RFR3
Jakieś inne pomysły?

• 12
@MojaPuffa: Nie mam, nie ma mnie tam gdzie to jest. Ogólnie wygląda normalnie i nie zorientujesz się, że coś jest nie tak do czasu aż będziesz chciał włączyć lub wyłączyć.
Sznurkowy też byłby alternatywą, tylko sznurek zwisałby z sufitu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pangolin nie wiem jak wygląda ale to ostatnie na siłę, puść listewkę i włącznik natynkowy i zasłoń sztucznymi kwiatkami z pnączami :D malą dziure w suficie chyba da radę zrobić
@krisr: Pierwotna myśl właśnie jest w ten deseń, włącznik na 433 MHz + moduł (lub dwa) Sonoff na który wgram Tasmota, aby móc bez problemu później to z czymś zintegrować. Na to co wysłałeś nie udało mi się ustalić czy będzie możliwość wgrania Tasmota, a nie chciałbym aby sterowanie przez WiFi szło przez jakieś zewnętrzne serwery.