Aktywne Wpisy
mirko_anonim +157
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
sztefen_muller +209
#motoryzacja #samochody #mercedes #nostalgia
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Lewica: Hahaha, ale gupek, jakie porozmawiajmy. #legalnaaborcjanazyczenie - na już ma być!
Jeszcze ani razu nie widziałem, żeby Lewica jakoś próbowała tłumaczyć ludziom, dlaczego powinno dojść do liberalizacji przepisów aborcyjnych, serio. Może coś przeoczyłem, ale sami wiecie, że dość dużo czasu poświęcam polityce i nie widziałem tego.
Przeciętny polski wyborca to umiarkowana konserwa. I ja się w tym miejscu zastanawiam, jak taka osoba w wieku 40-50 lat, prosta, ale z w miarę otwartym umysłem (bo na wsioków z Podkarpacia nie ma sensu tracić czasu) ma to zaakceptować, gdy jedyne co Lewica robi, to rzuca hashtagiem #legalnaaborcja?
I to samo dotyczy związków partnerskich/małżeńskich dla par LGBT. Tam nie ma większego tłumaczenia. I ja nawet jestem w stanie zrozumieć ich tok myślenia - że to są prawa człowieka i to nie podlega dyskusji. Ale w Polsce tak niczego nie załatwimy. Trzeba po prostu wyjaśniać.
Dlaczego oni nie rzucają prostym wyjaśnieniem - że w prawie wszystkich krajach UE aborcja jest legalna do 12 tygodnia ciąży, że kobiety nie będą tego stosowały jako antykoncepcji itd. Ja wiem, że to trudniejsze od rzucenia hasełka „Legalna aborcja na życzenie teraz”, ale w ten sposób niczego się nie załatwi.
Naprawdę fatalnych przedstawicieli mają te liberalne postulaty, nie posuwają spraw ani o centymetr do przodu. I jeszcze te pretensje do wszystkich wokół, że nie podzielają ich sposobu myślenia
#neuropa #4konserwy #lewica #holownia #lgbt #aborcja #protest
Co do oszołomowni wiadomo od zawsze kim jest.
Wy nie chcecie równych praw. Chcecie przywilejów, w tym problem. A jak się nie podoba, to przecież taka belgia was z otwartymi ramionami przyjmie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Łapcie sondaż z początków protestów - większość ludzi biorących w nich udział chce powrotu do kompromisu z 1993 roku a nie zakazu czy liberalizacji aborcji.
https://tvn24.pl/polska/aborcja-sondaz-kantar-czy-aborcja-powinna-byc-w-polsce-legalna-4734145
@rorf46: Ale tak po prawdzie co tutaj jest do tłumaczenia. Szczególnie w tej drugiej kwestii. Co tu jest do tłumaczenia? Chce dwóch chłopów/dwie baby, które są w związku zawrzeć związek partnerski/ślub to to powinna móc zrobić.
@Soojin21: To jest naprawde tak ciężko zrozumieć, że mamy w dupie wasze prawa człowieka?
@Soojin21: No to se ich żądaj, lol. Co mnie to? xD
@AvantaR: Wydaje mi się, że problemem jest zakres tego zrównania praw. Wielu Polaków nie ma nic przeciwko temu aby para gejów mogła być małżeństwem w sensie prawnym, ale już nie poprą tego postulatu nigdy jeśli będzie się łączył z prawem do adopcji dzieci.
Sam przez lata byłem na "nie ma mowy" i musiałem dorosnąć
Ja osobiście jestem za liberalizacją, ale faktycznie nie widzę, żeby np. tłumaczono, że przecież chodzi o aborcję do 12 tyg. życia, że płód nie ma świadomości i nie czuje bólu.
Czyli jest zwolennikiem zakazu. W całym cywilizowanym świecie aborcja jest legalna, niezależnie od przyczyny
Natomiast jak już inne osoby stwierdziły wcześniej, jest za wprowadzeniem związków partnerskich.
To że nie widziałeś nie znaczy że ich nie ma. Federacja na rzecz planowania rodziny chociażby: od kilku lat masz posty wyjaśniające, odsyłające do ciekawych źródeł. Większość stron feministycznych wrzuca takie badania i tłumaczy czemu to jest źle i jak coś naprawić
Nie przeoczyłeś, tylko nie szukałeś,