Wpis z mikrobloga

Hołownia: Porozmawiajmy. Zróbmy panel dyskusyjny, niech eksperci się ścierają poglądami.
Lewica: Hahaha, ale gupek, jakie porozmawiajmy. #legalnaaborcjanazyczenie - na już ma być!

Jeszcze ani razu nie widziałem, żeby Lewica jakoś próbowała tłumaczyć ludziom, dlaczego powinno dojść do liberalizacji przepisów aborcyjnych, serio. Może coś przeoczyłem, ale sami wiecie, że dość dużo czasu poświęcam polityce i nie widziałem tego.

Przeciętny polski wyborca to umiarkowana konserwa. I ja się w tym miejscu zastanawiam, jak taka osoba w wieku 40-50 lat, prosta, ale z w miarę otwartym umysłem (bo na wsioków z Podkarpacia nie ma sensu tracić czasu) ma to zaakceptować, gdy jedyne co Lewica robi, to rzuca hashtagiem #legalnaaborcja?

I to samo dotyczy związków partnerskich/małżeńskich dla par LGBT. Tam nie ma większego tłumaczenia. I ja nawet jestem w stanie zrozumieć ich tok myślenia - że to są prawa człowieka i to nie podlega dyskusji. Ale w Polsce tak niczego nie załatwimy. Trzeba po prostu wyjaśniać.

Dlaczego oni nie rzucają prostym wyjaśnieniem - że w prawie wszystkich krajach UE aborcja jest legalna do 12 tygodnia ciąży, że kobiety nie będą tego stosowały jako antykoncepcji itd. Ja wiem, że to trudniejsze od rzucenia hasełka „Legalna aborcja na życzenie teraz”, ale w ten sposób niczego się nie załatwi.

Naprawdę fatalnych przedstawicieli mają te liberalne postulaty, nie posuwają spraw ani o centymetr do przodu. I jeszcze te pretensje do wszystkich wokół, że nie podzielają ich sposobu myślenia

#neuropa #4konserwy #lewica #holownia #lgbt #aborcja #protest
r.....6 - Hołownia: Porozmawiajmy. Zróbmy panel dyskusyjny, niech eksperci się ściera...

źródło: comment_1606076812STjo7OedFtDj7zVPWDsxs0.jpg

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Soojin21: xD Potem płacz, że pałami przeganiają, a reszta społeczeństwa ma to w dupie xD Chyba, że lubicie to sadomaso i #!$%@? reszty xD
Wy nie chcecie równych praw. Chcecie przywilejów, w tym problem. A jak się nie podoba, to przecież taka belgia was z otwartymi ramionami przyjmie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gaku745: @JakovKarnic: @Nox_: W sprawie małżeństwa jako związku kobiety i mężczyzny - taki zapis jest w konstytucji, art. 18:

Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.
  • Odpowiedz
Jeszcze ani razu nie widziałem, żeby Lewica jakoś próbowała tłumaczyć ludziom, dlaczego powinno dojść do liberalizacji przepisów aborcyjnych, serio.

I to samo dotyczy związków partnerskich/małżeńskich dla par LGBT. Tam nie ma większego tłumaczenia.

@rorf46: Ale tak po prawdzie co tutaj jest do tłumaczenia. Szczególnie w tej drugiej kwestii. Co tu jest do tłumaczenia? Chce dwóch chłopów/dwie baby, które są w związku zawrzeć związek partnerski/ślub to to powinna móc zrobić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Nie znam cię, ale domyślam się, że nie należysz do grupy (np. kobiety, LGBT), która o swoje prawa musi się upominać. Proszę, nie pouczaj nas co powinniśmy robić. Grzeczna dyskusja już była i właśnie widzimy ile ona była warta

@Soojin21: ale przeciez mezczyzni tez sa pozbawiani prawa do decydowania o losie swojego dziecka ¯_(ツ)_/¯ kobiety twierdza, ze to ich cialo i ich sprawa kiedy chca prawa do aborcji i nie
  • Odpowiedz
To jest naprawde tak cięzko zrozumiec,ze nie mamy juz ochoty dyskutowac z nikim o tym, czy należą nam się prawa człowieka?

@Soojin21: To jest naprawde tak ciężko zrozumieć, że mamy w dupie wasze prawa człowieka?

dość. o prawa człowieka się nie prosi, ich się żąda.

@Soojin21: No to se ich żądaj, lol. Co mnie to? xD
  • Odpowiedz
Chce dwóch chłopów/dwie baby, które są w związku zawrzeć związek partnerski/ślub to to powinna móc zrobić.

@AvantaR: Wydaje mi się, że problemem jest zakres tego zrównania praw. Wielu Polaków nie ma nic przeciwko temu aby para gejów mogła być małżeństwem w sensie prawnym, ale już nie poprą tego postulatu nigdy jeśli będzie się łączył z prawem do adopcji dzieci.

Sam przez lata byłem na "nie ma mowy" i musiałem dorosnąć
  • Odpowiedz
@Soojin21: Jakie są te prawa osób LGBT, których jesteś pozbawiona? Pytanie bez sarkazmu. Raczej jestem po prawej stronie, ale bardzo chciałbym poznać Twoje stanowisko.
  • Odpowiedz
konserwy: ha ha #!$%@?ć prawa człowieka, zróbmy debate i niech się największe prawackie oszołomy typu kaja płodek wypowiadają powołując się na nieprawdziwe źródła i siejąc przy tym dezinformacje
  • Odpowiedz
@Soojin21: Sorry, ale to jest bzdura. Powiedział przed wyborami, że podpisałby związki partnerskie i że jest zwolennikiem kompromisu aborcyjnego. On generalnie mówi, że gdyby widział w społeczeństwie wolę np. do liberalizacji przepisów aborcyjnych, to by optował za liberalizacją.
Ja osobiście jestem za liberalizacją, ale faktycznie nie widzę, żeby np. tłumaczono, że przecież chodzi o aborcję do 12 tyg. życia, że płód nie ma świadomości i nie czuje bólu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kostikov:

jest zwolennikiem kompromisu aborcyjnego

Czyli jest zwolennikiem zakazu. W całym cywilizowanym świecie aborcja jest legalna, niezależnie od przyczyny
  • Odpowiedz
@Soojin21: Ok, rozumiem, też uważam, że prawo powinno być zliberalizowane. Ale niestety, propagujesz kłamstwa na temat jego poglądów. To samo robią pisowcy, tylko że w drugą stronę: mówią, że zalegalizowałby zabijanie dzieci i małżeństwa osób homo.
  • Odpowiedz
@Soojin21: Jest zwolennikiem podejmowania decyzji w kwestii aborcji przez społeczną większość, czyli np. w drodze referendum, które oczywiście musiało by zostać w obiektywny sposób najpierw przygotowane. Ale aby takie referendum zorganizować trzeba najpierw odebrać władzę tym j***nym PiSowskim fundamentalistom. Natomiast do tego czasu jest za utrzymaniem kompromisu.
Natomiast jak już inne osoby stwierdziły wcześniej, jest za wprowadzeniem związków partnerskich.
  • Odpowiedz
@rorf46:

Jeszcze ani razu nie widziałem, żeby Lewica jakoś próbowała tłumaczyć ludziom, dlaczego powinno dojść do liberalizacji przepisów aborcyjnych, serio.

To że nie widziałeś nie znaczy że ich nie ma. Federacja na rzecz planowania rodziny chociażby: od kilku lat masz posty wyjaśniające, odsyłające do ciekawych źródeł. Większość stron feministycznych wrzuca takie badania i tłumaczy czemu to jest źle i jak coś naprawić

Może coś przeoczyłem

Nie przeoczyłeś, tylko nie szukałeś,
  • Odpowiedz
no dobrze, ale gdzie to mają pisać w takim razie? Prowadzą strony, piszą tam artykuły, zachęcają do dzielenia się numerami telefonicznymi. Co proponujesz im zrobić? Poprosić TVP o 15 minutowy slot w niedzielę popołudniu?
  • Odpowiedz