Wpis z mikrobloga

@zexan: według mnie ta inwestycja za tą cenę jest bez szału, garaże pod blokiem zostają, bardzo średni dojazd na posesję, ogromny budynek, w okolicy masa płotów, do tego pociągi.

co do hałasu to warto obczaić jakie pociągi i jak często tam jeżdżą. na dłuższą metę można się przyzwyczaić, w zimie przy zamkniętych oknach jest lepiej, w lecie nieraz głośno
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zexan: dogadaj się ze sprzedającym na jedną nockę w mieszkaniu, zabierz śpiworek, karimatkę i od 14 do południa dnia następnego wybadasz jakich dźwięków możesz spodziewać się w przyszłości

proponuję imprezowy czas z pt na sb lub z sb na nd

imo wydaje się to być najlepszym rozwiązaniem

jak sprzedającemu zależy to się dogadacie

#niepopularnaopinia

@G00LA5H: da sie tak umowic na nocke? Sam szukam mieszkania, a ze mam zle doświadczenia z
@zexan: mieszkałem kilkanaście lat na Majowej, tam nie ma zbyt intensywnego ruchu pociągów, chociaż wiadomo że czasami coś przejedzie. O hałasie się nie wypowiadam bo to jednak troszeczkę dalej od torów, ale nigdy mi to nie przeszkadzało.
@zexan: dlatego napisałem o karimatce i śpiworku, uchylisz okna i usłyszysz co się dzieje w okolicy, da Ci to jakiś pogląd na to jakie dźwięki panują wokół mieszkania - oczywiście bez sąsiadów(rynek pierwotny), ale skoro masz zamiar wziąć kredyt i tam mieszkać to chyba warto spróbować
@majkel_bialkov: Dlaczego miałoby się nie dać? Przecież to jest w interesie sprzedawcy, aby ci upchnąć mieszkanie, więc kwestia wzajemnych ustaleń na czym Tobie zależy i na co on nie może się zgodzić, następnie wypracować kompromis i wio!
@zexan: to chyba tzw. "obwodnica kolejowa", ruch raczej niewielki i pewnie pociągi głównie towarowe
Mieszkalem w bloku na Płaszowie w podobnej odległości od torów i było ok, z czasem człowiek się przyzwyczaja a potem śpiąc w hotelu na wakacjach nie idzie zasnąć bo jest za cicho (_ )
to chyba tzw. "obwodnica kolejowa", ruch raczej niewielki i pewnie pociągi głównie towarowe

@Koronanona: pociagi tylko towarowe, czyli te najgłośniejsze. Do hałasu pociągu luzem można sie przyzwyczaic(mieszkam niedaleko tych torow i jest luźno choć latem pociagi głosno slychać), problem jest gdy zaczyna trąbić na wysokości Twojego mieszkania - wtedy jest dramat.
@zexan: odnośnie pociągów, jak będziesz rozważał tą lokalizację to zorientuj się jak to będzie wyglądało za kilka lat bo miasto+PKP remontują trochę infrastrukturę i chcą zwiększyć ilość i częstotliwość SKM, nie wiem czy po tej trasie, ale trzeba sprawdzić przed zakupem