Wpis z mikrobloga

Witam #gotowanie #gotujzwykopem
W wielu przepisach zza oceanu jest coś takiego jak "dry mustard", w dosłownym tłumaczeniu to "sucha musztarda". Wygląda to w sumie jak taka amerykańska musztarda w sensie bardzo żółty proszek. Tak więc moje pytanie:

Czy w Polsce można to dostać? Ewentualnie co to tak faktycznie jest? Znalazłem, że to w sumie są sproszkowane ziarna gorczycy. W sumie by pasowało, ale gorczyca taka polska nie jest taka żółta, chyba

Tak więc moje kolejne pytanie: czy sproszkowane nasiona gorczycy będą dobrym "zamiennikiem"? Czy to nawet nie zamiennik a to to?

Taguję #usa bo może ktoś będzie wiedział
niochland - Witam #gotowanie #gotujzwykopem
W wielu przepisach zza oceanu jest coś t...

źródło: comment_1605719212AVRtB6Sd6qlShXLreoh9kI.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
Blend a pinch or two of turmeric with the mustard to create the bright yellow associated with the condiment


@Viking-: @matnos: Czyli to gorczyca z odrobiną kurkumy, żeby było żółte

Będę testował, dzięki za pomoc, mogłem poszukać sam, ale oczywiście wykopowa dyskusja kuchcików lepsza xD
  • Odpowiedz
sprobowalem na sucho z lyzeczki... Nie polecam! Smakuje jak musztarda dijon


@blazet94: O, dobrze wiedzieć! Dzięki za poświęcenie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Głównie potrzebna by mi była do panierek, duuużo panierek z przepisami z USA ma własnie np. łyżeczkę-dwie dry mustard w sobie, a ja jak coś robię pierwszy raz to lubię robić 1:1 jak jest w przepisie, żeby potem sobie ulepszać/zmieniać.
  • Odpowiedz
@niochland: Kupisz spokojnie na allegro. Jak do sosow to mozesz spokojnie uzywac zywklej jako zamiennik. Z panierkami gorzej, ale jak pominiesz to tez nic sie nie stanie
  • Odpowiedz