Aktywne Wpisy

Plotkova99 +36
Opowiem Wam swoją historię... Ukończyłam studia na najwyższym poziomie na tle uczelni (Ocena 5, której nikt nie uzyskał poza mną). Następnie pracowałam w PGNiG przez 5 lat, później z powodu konieczności poszukiwania większych dochodów (posiadam kredyt hipoteczny) zatrudniłam się w większej firmie, którą na pewno kojarzycie jeśli jeździcie trochę po Europie.
Po 1,5 roku pracy w tej firmie przyszedł do mnie kolega z supportu mówiąc "Nie wiem co z tym zrobić, ten
Po 1,5 roku pracy w tej firmie przyszedł do mnie kolega z supportu mówiąc "Nie wiem co z tym zrobić, ten

PorkaTurbo +119
#obrazyporka #sztukadoyebana Władimir Dawydenko (Владимир Давыденко) to współczesny rosyjski malarz z Lipiecka w Rosji. Tworzy w różnych gatunkach: pejzaż, maryny, portret, martwa natura. Szczególne miejsce w twórczości Dawydenko zajmuje temat rosyjskiego monastycyzmu. Analizując jego twórczość trudno powstrzymać się od porównań z rosyjskimi klasykami Iwanowem, Szyszkinem, Perowem, czy Repinem.
#obrazy
#obrazy
źródło: 01 Vladimir Davydenko - May Day (2025) 2
Pobierz

Testował ktoś #openvpn na xiaomi #mibox s?
Postawiłem sobie swój serwer na serwerku w ovh, openvpn działa bez problemów zarówno na telefonie z Androidem jak i na Linux/Windows - lokalne IP działają, ładnie wychodzi na świat przez ten #vpn. Ale na #androidtv w miboxie nie chce działać. Łączy się, ale nic poza tym, ani nie wpuszcza pingów na lokalnym ip które dostał, ani nie potrafi wyjść na świat. Od strony logów serwera wygląda że wszystko jest ok - łączy, autoryzuje kluczami, dostaje lokalne IP.
W trybie programisty jeszcze nie dłubałem w boxie aby sprawdzić czy poza pokazywaniem connections suceess w aplikacji podnosi chociaż interfejs tun. Może sam AndroidTv ma jakieś głupie ograniczenia. Z drugiej strony openvpn na AndroidTv wygląda na jakąś starą wersję.
Jakieś rady?
Z drugiej strony większość ustawień wysyła serwer więc pewnie to nic nie da, ale spróbować zawsze można....
Zainstaluj z githuba skrypt openvpn by nyr o ile dobrze pamiętam i wygenerowany config zaimportuj do openvpna na miboxie i daj znać czy trybi.