Wpis z mikrobloga

ARTYKUŁ Zielone warzywa - czy kolor jedzenia ma znaczenie?

Zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania zieleń w diecie powinna występować trzy razy dziennie w przypadku warzyw i dwa razy dziennie dla owoców z każdej grupy kolorystycznej.

Zielone warzywa zawierają chlorofil, który: wzmacnia odporność organizmu, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa na czerwone krwinki. Dlatego warto do każdego posiłku dodawać choćby niewielką ilość rzeżuchy lub szczypiorku, aby nasze dania były smaczne i zdrowe.

całość tutaj https://polskiepomidory.com.pl/zielono-mi-czyli-co-kryja-w-sobie-zielone-warzywa-i-owoce/

#ciekawostki #jedzenie #zdrowie #wegetarianizm #weganizm #odzywianie #dieta
walerr - ARTYKUŁ Zielone warzywa - czy kolor jedzenia ma znaczenie?

Zgodnie z zasa...

źródło: comment_1605306755Nxmnk4rSixNZb0reKMIgGY.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
codziennie najlepiej 5 razy dziennie trzeba jeść różne owoce, warzywa, nabiał, mięsa, sałaty, oleje, orzechy, kiełki, węglowodany, antyoksydanty, jajka, ryby, strączki i c@#j wie co jeszcze - to kiedy ja mam to wszystko w siebie wpier@#$ić?
  • Odpowiedz
Artykuł bardzo słaby, właściwie wygląda na SEO a nie jakieś porady. Należy jeść zielone... Amerykańscy naukowcy twierdzą... Podział warzyw wygląda tak... Dwa przepisy. Nie wiadomo skąd informacje, korzyści bardzo ogólnikowe, w zasadzie nikt się nie wydawał w szczegóły, zupełnie jakby artykuł pisał ktoś, kto się na temacie w ogóle nie zna i nie chciał tracić czasu na szukanie informacji.
  • Odpowiedz