Do mirków obeznanych w #telewizory mam dwa pytania:
1. Czy LG CX 55" za 5,2k w promocji Media Expert to dobry wybór pod względem cena/jakość w budżecie 4-5k? Planowane użycie to 50% filmy / seriale VOD, 25% Xbox Series X (zależy mi na pełnej obsłudze), 25% telewizja (głównie sport). Ma szansę spaść cena poniżej 5k w ciagu miesiąca?
2. Za ile mógłbym puścić 2-letniego Panasonica TX-50EX700E? 1000, 1500 zł? #oled #xbox #elektronika #pytanie
@Singularity00: Ma teraz 50 cali, to chyba wie czego potrzebuje. Mam 55" cali i NIE kupowałbym większego bo w moim wypadku nie ma potrzeby. Natomiast zmieniłbym typ ekranu z IPS na bardziej kontrastowy - choćby i z dużo mniejszymi kątami widzenia. I producenta - bo zarządzanie konfiguracją sprzętu od LG totalnie mi nie leży.
@Poroniec popatrz jeszcze na C9. Tańszy a też dobry, nawet jeden gościu z LG mi mówił że C9 miały trochę lepsze matryce niż tegoroczne CX. Ale tak czy siak myślę że wybór dobry, sam się rozgladam za jakimś 55 i po tym co obadałem do tej pory coś z serii C od LG będzie najfajniejsze.
@Singularity00: @bialy100k: tylko kilka razy przy 50" pomyślałem "przydałby się większy TV" i myślę, że i tak te dodatkowe 5" zrobi robotę. Mimo wszystko CX 65" to wydatek +7k, co już srogo wykracza poza mój budżet. Są jakieś TV 65" w półce ~5k, które mogą na jakimś polu rywalizować z CX?
Czytając zagraniczne fora to LG jest bardzo chwalone pod kątem nowym konsol. I w sumie jak tak
@Poroniec: Nie ma lepszego jesli chodzi o tv z opcja gry. Ten telewizor ma drugi co do najlepszych ekranow dostepnych. Jedynie przebija go sony a9g ktory jest okolo 4k drozszy I nie ma wsparcia dla gier
@Poroniec: seria X nie obsługuje DTS, także jeśli pobierasz czasem filmy z netu, nie będziesz miał w nich dźwięku. Seria 9 obsługuje to bez problemu ( ͡°͜ʖ͡°)
1. Czy LG CX 55" za 5,2k w promocji Media Expert to dobry wybór pod względem cena/jakość w budżecie 4-5k? Planowane użycie to 50% filmy / seriale VOD, 25% Xbox Series X (zależy mi na pełnej obsłudze), 25% telewizja (głównie sport). Ma szansę spaść cena poniżej 5k w ciagu miesiąca?
2. Za ile mógłbym puścić 2-letniego Panasonica TX-50EX700E? 1000, 1500 zł? #oled #xbox #elektronika #pytanie
Ale tak czy siak myślę że wybór dobry, sam się rozgladam za jakimś 55 i po tym co obadałem do tej pory coś z serii C od LG będzie najfajniejsze.
Czytając zagraniczne fora to LG jest bardzo chwalone pod kątem nowym konsol. I w sumie jak tak
Jedynie przebija go sony a9g ktory jest okolo 4k drozszy I nie ma wsparcia dla gier