Wpis z mikrobloga

@MiszczJoda: to co prawda kwestia gustu ale spróbuj go trzymać trochę mniej na ogniu. ten jest medium ale polecam spróbować medium rare, a potem rare. Moim zdaniem najlepsze. A zaraz po zdjeciu z patelni połóż na nim łyżeczkę masła i posyp świeżo zmielonym pieprzem i solą z młynka . Niebo w gebie ()
  • Odpowiedz
A zaraz po zdjeciu z patelni połóż na nim łyżeczkę masła i posyp świeżo zmielonym pieprzem i solą z młynka . Niebo w gebie ()


@WiesniakzPowolania: Tak akurat zrobiłem, z tym, że sól dałem też wcześniej bo robiłem dry brining. No i nie robię na ogniu bo mam płytę indukcyjną.
  • Odpowiedz
@MiszczJoda: nie chodziło mi o ogień w sensie stricte ogień.skrót myslowy taki. Sól i pieprz zawsze na końcu. Kiedys mnie brzydził ten sok i swiadomość że sam srodek jest w sumie surowy, ale wypróbowałem wszystkie stopnie wysmażenia i teraz na sama myśl cieknie mi slinka. Wysmazony stek to dla mnie świętokradztwo i marnotrawstwo miesa.
  • Odpowiedz