Wpis z mikrobloga

Znakomity odcinek profesora Chrisa, warte obejrzenia te 20 minut.

Skojarzyło mi się akurat z bratem mojego znajomego. Chłopak koło 35 lat, ma pracę za niską stawkę, trochę był za granicą. Dobry, pracowity ale nie zarabia specjalnie dużo (praca fizyczna u Janusza). Zamarzyło mu się BMW X6, zbierał na nie całe lata, prowadził oszczędny tryb życia żeby spełnić swoje marzenia. Miesiąc temu, kupił za 75000 PLN, 11 letniego bawarczyka w dieslu, z przebiegiem powyżej 200k km.
Życzę mu jak najlepiej żeby auto chodziło bezawaryjnie, ale jak odpukać mu coś klęknie to gośc jest w czarnej dupie. Naprawa byle pierdoły w takim aucie potrafi kosztować kilkanaście tysięcy. Ten odcinek to samo sedno, że w dużej mierze jeździmy autami, na których utrzymanie i naprawy nas po prostu nie stać.

#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
marcel_pijak - Znakomity odcinek profesora Chrisa, warte obejrzenia te 20 minut.

S...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamilry123 Sam sprowadzałem z przebiegiem 162k teraz 210k i bierze 200-400ml na 10tys ale mój flexfuel ponoć lepszy od zwykłego...
Poza tym robisz remont za 3k i nic innego Cię nie obchodzi, to nie są duże wydatki w porównaniu z innymi silnikami ...
  • Odpowiedz
@DiegoCosta: ja kupiłem volvo v40 pierwszej generacji 2.0 turbo, oczywiście każdy mówił że stare auto że szkoda kasy itd. Każdy też zmienił zdanie jak się przejechał i poczuł jak to auto przyspiesza
  • Odpowiedz