Aktywne Wpisy
straszny_cham +172
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
JAn2 +147
Jakub Wiech z bardzo ciekawym wpisem dotyczącym tego co oznaczają u nas coraz wyższe temperatury - polecam przeczytać.
Mili Państwo, a tu macie post dedykowany wszystkim tym, którzy myślą, że zmiana klimatu to będą oliwki i pomarańcze w Polsce.
Otóż: nie.
To
Mili Państwo, a tu macie post dedykowany wszystkim tym, którzy myślą, że zmiana klimatu to będą oliwki i pomarańcze w Polsce.
Otóż: nie.
To

Kolejny mały update mapy:
- Poprawione kolory - teraz myślę że będzie ok z widocznością,
- Filtrowanie kwadratów poszczególnych uczestników,
- Małe statystyki z ilościami kratek w każdej grupie,
- Daty ostatnich aktualizacji kwadratów i listy uczestników.
Z takich ciekawostek przefiltrowałem dane wszystkich uczestników żeby sprawdzić ile kratek nie pochodzi z jazdy rowerem i są to znikome ilości (coś koło 3k kratek na 32 uczestników, czyli średnio 100/os.), więc myślę że na razie mogą zostać.
Gdzieś w dyskusji o mapie przewinął się temat o 'niedostępnych' kwadratach (parki narodowe itp.) - myślę że z czasem można dodać jakąś opcję raportowania takich kwadratów i np. oznaczenia ich innym kolorem.
Może uda się dodać jakąś opcję pokazywania max square uczestników i ew. wspólny max square - ale to raczej dalszy plan bo może być ciężko to zaimplementować.
Daty ostatnich aktualizacji na mapie pokazują kiedy ostatnio odpalony był skrypt do sczytywania kwadratów i kiedy ostatnio modyfikowana była lista uczestników - ci na razie wciąż wpisywani z łapki, ale chciałem chociaż zautomatyzować odświeżanie mapy.
Myślę że na początku tygodnia skrypt zacznie sam pobierać sobie kratki np. co dzień czy co kilka dni - trzeba będzie ustalić jakiś sensowny okres odświeżania, bo mimo że bot nie pobiera każdej strony każdego użytkownika tylko same dane to generuje jednak trochę zapytań do serwera statshunters i przy moim ograniczeniu liczby zapytań skrypt po prostu długo się wykonuje.
Zapraszam do testów, chyba udało mi się połatać wszystkie wycieki pamięci (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■).
Najnowszy uczestnik dodany do mapy: andrzej9000.
#kwadraty
źródło: comment_1604819941R5yJbyfkH5sc1676nPXRMz.jpg
Pobierzźródło: comment_16049205598paJ3vJupgAlmTtcJQCMao.jpg
Pobierzźródło: comment_1605046024fJM3nc9cKdfWSNLRBMC0fR.jpg
Pobierz