Aktywne Wpisy
sezonowiec1 +174
Jestem właśnie w Sztokholmie, jak patrzę jak ta Szwecja upada to chciałbym żeby Polska tak samo upadała. To chyba ten sam poziom co Amerykanie na Twitterze piszący, że polska właśnie upada, bo mamy więźniów politycznych i inna pisowa propaganda xD
#bekazprawakow #4konserwy #urojeniaprawakoidalne
Zdjęcie bez żadnego kontekstu, dałem pierwsze lepsze
#bekazprawakow #4konserwy #urojeniaprawakoidalne
Zdjęcie bez żadnego kontekstu, dałem pierwsze lepsze
Mój dziadek zmarł w sierpniu 2021.
Wczoraj przy parkowaniu lekko zarysowałem sobie bok auta. Zarysowałem o słup na parkingu piętrowym, wiec ucierpiało tylko moje auto.
Jestem jego użytkownikiem i za niego płacę.
Powiedziałem rzecz jasna o tym rodzicom. Wczoraj miałem paskudny nastrój, bo walczę z #depresja . Ale Wczoraj było wyjątkowo nieprzyjemnie, plus właśnie ta sytuacja.
Rodzice oczywiście zaczęli pouczać, mówić wyłącznie o kosztach. W skrócie dołować mnie. Jeśli chodzi o same
Wczoraj przy parkowaniu lekko zarysowałem sobie bok auta. Zarysowałem o słup na parkingu piętrowym, wiec ucierpiało tylko moje auto.
Jestem jego użytkownikiem i za niego płacę.
Powiedziałem rzecz jasna o tym rodzicom. Wczoraj miałem paskudny nastrój, bo walczę z #depresja . Ale Wczoraj było wyjątkowo nieprzyjemnie, plus właśnie ta sytuacja.
Rodzice oczywiście zaczęli pouczać, mówić wyłącznie o kosztach. W skrócie dołować mnie. Jeśli chodzi o same
Przechodzimy jednak do rzeczy, a w tym miesiącu wlatuje:
Tom Ford Tuscan Leather – gruby zawodnik, ale takiego potrzebujemy w tych maseczkowych czasach. Protoplasta jednego z zapachów wykopka czyli La Yuqawam, którego ceny są teraz mało korzystne więc rozbierzemy oryginał. Oczywiście na pierwszym i głównym planie jest tutaj skóra. Jak to u Tomka Forda bywa, skóra jest bardzo przyjemna i ułożona, a nie „zwierzęca”. Dzięki tej skórze, zapach jest bardzo dojrzały i elegancki. Przy ostrożnej aplikacji świetnie sprawdzi się w biurze, szczególnie jeśli jesteście na wyższym stanowisku lub chcecie aspirować do takiego i poczuć się pewniej i poważniej - takie właśnie działanie ma ten zapach przynajmniej u mnie (Ombre Leather tak samo). Na drugim planie wychodzi wszystkim dobrze znana malina, która osładza zapach i czyni go bardziej wszechstronnym. Dzięki temu, że kontrastują dwie przeciwległe nuty, cała kompozycja jest tak fantastyczna w odbiorze. Tuscan Leather najlepiej sprawdzi się oczywiście w warunkach wieczornych i bardziej oficjalnych, natomiast jeśli chodzi o parametry to oczywiście jest to jedna z większych zalet tego zapachu. Uwaga – do rozlania tylko 40ml, bo rozlewamy flaszkę 50ml dorwaną od Mireczka na tagu, a nie karafkę czy setkę, więc jeśli chcecie pachnieć jak Drake, to radzę się spieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Viktor & Rolf Spicebomb Extreme – Król zimy i jesieni, chyba tak można o nim powiedzieć. Zawsze wymieniany wśród najlepszych zapachów na ten okres, bo tak naprawdę ma w sobie wszystko czego się od niego oczekuje. Główne nuty to mieszanka ostrych przypraw i pieprzu, z drugiej strony sporo słodkości za sprawą wanilii. Całą kompozycję określiłbym jako gourmand z pikantnym charakterem. Nie jest przesadzony słodyczą, ale ta słodycz wydobywa najlepsze z przyprawowych akordów i czyni go przejemniaczkiem. Nie miałem nigdy w rękach perfum „By the fireplace”, ale podoba mi się ta nazwa i zapach, który określiłbym jako kojarzący się właśnie z określeniem by the fireplace i takim klimatem ciepłego domu, kominka jest właśnie Spicebomb Extreme i myślę, że to najlepiej oddaje charakter tego zapachu. Parametry są naprawdę bardzo dobre, po jednym strzale na nadgarstek, zapach unosił się po całym mieszkaniu.
Costume National Homme – zapach, który otrzymałem dopiero w tym tygodniu, ponieważ zamawialiśmy go wspólnie z zagranicy i stanowi to mały problem, bo miałem mało czasu na test, a przede wszystkim obecnie zmysł węchu dopiero powoli mi wraca. Ostatnio był mały hype na tagu na ten zapach, podkręcony przez Jeremiasza z Hrubieszowa, więc skusiłem się spróbować. Costume National Homme głównie wybrzmiewa jako zapach goździkowy i cynamonowy. To pierwsze co uderza do nosa po aplikacji zapachu. Są to również ostre przyprawy jak w przypadku V&R, ale mają inny wydźwięk niż w Spicebomb Extreme. Za sprawą grejpfruta i pozostałych owoców zapach trochę łagodnieje, natomiast nie są to typowo świeże cytrusy, a bardziej są to daktyle czy figi, ogólnie jakieś suszone owoce. Ciężko ocenić w którą stronę idzie zapach, z jednej strony jest cynamonowo świąteczny, z drugiej ostry i męski jak Chanel Egoiste. Parametry muszą być bardzo dobre, bo wyczuwałem zapach przez godzinę przy moim węchu, gdzie inne zapachy znikają po 5 minutach. Najbardziej wszechstronny zapach z tej listy. W ocenie zapachu może pomóc recenzja Smelling Great Fragrances:
https://www.youtube.com/watch?v=AeBHGkKr5RQ
Ceny:
Tom Ford Tuscan Leather – 7,0zł/ml (wolne 40ml)
V&R Spicebomb Extreme – 3,50zł/ml (wolne 70ml)
Costume National Homme – 2,20zł/ml (wolne 80ml)
Szkło 3zł, paczkomat 12zł.
Nie mam u siebie tylko dekantów, które skończyły się po ostatniej rozbiórce. Mam nadzieje, że szybko pójdzie i jeszcze dziś zamawiam dekanty, więc tylko to powinno lekko opóźnić wysyłkę. Mam jeszcze coś z innych flaszek do odlania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Deklaracje tylko w komentarzach, żeby nie było problemów z kolejnością.
#perfumy #bokserskistragan #rozbiorka
2x po 5 ml Costume National Homme
2x po 5 ml V&R Spicebomb Extreme
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Podeslij na pw co jeszcze masz dobrego na test w czasach zamkniętych perfumerii.
@andrzejszpilka: wezmę to co wyżej na próbę. Paczkomat.