Wpis z mikrobloga

Oceny od autosport.xD.com za wczorajsze GP

Hamilton 9
Bottas 9
Ricciardo 9
Kvyat 9
Verstappen 9
Gasly 9
Leclerc 8
Pérez 8
Sainz 7
Norris 7
Räikkönen 8
Giovinazzi 8
Latifi 8
Ocon 7
Russell 6
Vettel 6
Grosjean 5
Magnussen 5
Albon 4
Stroll 3

Powiem tylko tyle, xDD

#f1
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pamiętacie ostatnią akcję gdzie ogór wjechał w bandę za SC? Jeśli nie, to wam przypomnę Romain Grosjean Baku 2018, Grosjean za ten manewr dostał 3/10, Russel dostaje 6/10, brytyjska mafia nie istnieje...

@odjatakpawlacz: Nie mam już subskrybcji więc mam tylko oceny bez opisów.
  • Odpowiedz
brytyjska mafia nie istnieje...

@Ghuthek Brytyjka mafia istnieje i wiadomo że nie jest obiektywna względem swoich (tak jak i my) ale raczej nie zaprzeczysz, że do momentu wypadku Russell miał genialny weekend, świetne kwalifikacje, odjechanie Oconowi, utrzymywanie tempa Norrisa, był w zasięgu punktów bez odpadnięcia połowy stawki. Chyba sporo jak na przedostani samochód w stawce.
  • Odpowiedz
@Dect: Jak to przedostatni? Co weekend w kwalifikacjach jest przez dwoma alfamia i dwoma haasami, doliczając drugiego williamsa i nieradzącego sobie vettala to Russel ma samochód na 13 miejsce.
  • Odpowiedz
@kotwica407: Oglądales wyscig?

- Brak optymalnego tempa. Nie byl w stanie odjechac trakcie pierwszego stintu Verstappenowi na wiecej niz 2 sek.
- Hamilton podcial go na zuzytych mediumach i w zasadzie nawet bez pomocy vsc mial go na strzala w momencie zjazdu na swoj pierwszy pitstop
- Utraty koncentracji, zwiedzanie pobocza i w efekcie wyprzedzenie przez Maxa po jednym z takich
  • Odpowiedz
@Ghuthek: williams i haas są najsłabsze w stawce, mógłby w kwalifikacjach wyprzedzać tylko Latifiego i nikt za bardzo nie miałby pretensji.

Ciekawią mnie też kryteria oceny Hamiltona, słabe kwalifikacje, słaby start ale oczywiście 9 jest
  • Odpowiedz