Wpis z mikrobloga

@Morskipas: po pierwsze jeszcze do niedawna śmiertelność była bardzo wysoka, więc tak, poniekąd jedna z najgorszych rzeczy. Po drugie wciąż nie mówi się o konsekwencjach zdrowotnych, ewentualnie zbywa się je mówieniem „ważne, że dzidziuś zdrowy”.
  • Odpowiedz
@Yxonumei: Spokojnie. Nikt nie zmusza do zachodzenia w ciążę. Boisz się konsekwencji zdrowotnych z powodu ciąży, a chcesz mieć dziecko? Nie ma sprawy! Domy adopcyjne czekają na adopcję dzieci.
Chodzi o to aby prewencyjnie nie zabijać dzieci w łonie matki, bo nóż widelec będę miała obwisłe c---i.
To naprawdę chodzi o elementarne rzeczy.
  • Odpowiedz
@Yxonumei: przecież właśnie mówisz. Mówi się i to sporo. Po prostu moim zdaniem to jest skrajnie niedojrzałe obrażać się na sposób, w jaki twój gatunek się rozmnaża i robić z tego decydujący argument na nieposiadanie potomstwa.
  • Odpowiedz
Po prostu moim zdaniem to jest skrajnie niedojrzałe obrażać się na sposób, w jaki twój gatunek się rozmnaża i robić z tego decydujący argument na nieposiadanie potomstwa.

@Morskipas: właściwie to czemu? We mnie z kolei budzi rozgoryczenie fakt, że mężczyźni których rola w kreowaniu życia kończy się na spuście pouczają kobiety, że zatroskanie o zdrowie i wygląd swojego ciała jest skrajnie niedojrzałe, jeśli w ogóle nie czyni pustym k--------m, które
  • Odpowiedz
@Yxonumei: Bo to trochę tak, jakby mieć pretensję do świata, że ma się ręce a nie skrzydła. I chodzić i p-------ć wokoło jaką wielką krzywdą jest posiadanie rąk. Chcesz mieć potomstwo, to musisz przez to przejść, tak to działa. Jak nie chcesz, bo uważasz że się nie nadajesz, to OK, ale jeśli nie chcesz tylko dlatego, że będziesz mieć rozstępy na brzuchu to jesteś po prostu dzieciakiem.
  • Odpowiedz
@Morskipas: większe pretensje niż do świata mam do prawa w tym państwie, które zakazuje aborcji na życzenie. Rozstępy (ale przecież nie tylko one, wklejałam link z listą) nie są jedynym powodem jak zaznaczyłam wcześniej, poza tym z jednej strony powiedzą ci, że jesteś głupia jeśli obwisłe c---i i brzuch są dla ciebie istotne, z drugiej strony za te obwisłe c---i i brzuch wyszydzą.
  • Odpowiedz
@Ulyssos:
- nie ma już patostremerów, więc nie ma czego oglądać
- dobrze, że kobiet uprawiają s--s, natomiast mają brać za to odpowiedzialność
- może nie we wszystkim słucham, natomiast przedstawiam opinię człowieka który jako pierwszy odważył się poruszyć kwestię praw mężczyzn

a jeśli twoje opinie polityczne sprowadzają się do służalczej roli mężczyzn wobec kobiet to wracaj służyć swojej Pani. nie wnosisz nic konstruktywnego do dyskusji więc przeproś i się
  • Odpowiedz
@Yxonumei: Moja porada. jeśli masz stałego partnera - namów go na wazektomię. Zabieg niedrogi i nawet w kaczogrodzie (chyba jeszcze) legalny. To chyba najskuteczniejsze rozwiązanie na dzień dzisiejszy.
  • Odpowiedz