Aktywne Wpisy
hasek34 +39
#slub #wesele #logikarozowychpaskow #zwiazki
siemanko, jak namówić różową na pieczonego świniaka na weselu ? Jako, że znam osobę która robi takie rzeczy miałbym to w dobrych pieniądzach i zrobiony na wypasie.
już próbowałem z bażantem i indykiem ale też nie chce (╯°□°)╯︵ ┻━┻
siemanko, jak namówić różową na pieczonego świniaka na weselu ? Jako, że znam osobę która robi takie rzeczy miałbym to w dobrych pieniądzach i zrobiony na wypasie.
już próbowałem z bażantem i indykiem ale też nie chce (╯°□°)╯︵ ┻━┻
lagomorph +383
Macie jakieś sytuacje zapamiętane, które jak byliście mali nie wydawały się niczym dziwnym, natomiast dzisiaj jak o nich myślicie to macie takie wtf? No ja mam więc się podzielę.
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
- Dostęp do bezpiecznych i profesjonalnych zabiegów przerywania ciąży
- Badania prenatalne
- Laicyzacja państwa (koniec dofinansowywania KK z budżetu państwa)
- Odpartyjnienie służb
- Rzetelna edukacja seksualna
- Edukacja zgodna z wiedzą naukową zamiast martyrologii i mesjanizmu
- Ochrona ofiar przemocy zamiast finansowania kleru
- Religie w parafiach a nie w szkole
- Zabezpieczenie rodzin osób z niepełnosprawnościami
- Uniezależnienie mediów spod władzy państwowej
- Uniezależnienie sądownictwa od władzy ustawodawczej
- Równouprawnienie dla mniejszości seksualnych
- Dofinansowanie służby zdrowia będącej w ogonie Europy w zakresie ochrony zdrowia
Wszystko to są standardy w cywilizowanych krajach, do których Polacy od lat uciekają za lepszym życiem.
Reakcja WYKOPU na te postulaty? Skrajne lewactwo! Marks, Lenin i Stalin w jednym!
I jak tu ma być lepiej?
https://www.wykop.pl/link/5777315/polska-po-pisie-wedlug-strajku-kobiet-piotr-szumlewicz-zajmie-sie-gospodarka/
#neuropa #4konserwy #wykopdozaorania
( ͡° ͜ʖ ͡°)
no i 0,3% userów w tym ja
http://strajkkobiet.eu/postulaty/
Mogę jedynie przypuszczać, że chodzi ci o ten punkt:
No to odsyłam do definicji:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Militaryzacja
Jednak wciąż nie doczekałem się żadnych konkretnych przykładów mających
- bezpłatnej antykoncepcji - mimo że już teraz część środków jest refundowana
- ścigania mowy nienawiści jako źródła przemocy - dlatego głównymi hasłami są "wypier*ć" i "**"
- zabezpieczenia emerytalnego nieodpłatnej pracy kobiet - bo 500+ i inne programy socjalne to za mało, dowalmy ich więcej
- Polski będącej państwem prawa
@shiromaru:
Może ja ci wkleję listę postulatów, które są po prostu #!$%@? infantylne i głupie i o nich pogadajmy. Fajnie się rzuca takimi ogólnikami "zróbmy tak, żeby było dobrze no!", ale pomysłu na ich wdrożenie nikt nie proponuje żadnego.
Nie rozumiem tego postulatu. Dlaczego dla pedofilii w Kościele ma istnieć jakaś
@belwarg: Można zrobić pewne kalkulacje, czy lepiej refundować ludziom antykoncepcję, czy potem płacić opiece społecznej i/lub 500+ w przypadku wpadek, których jak wiemy, jest całkiem sporo. Ja uważam, że pierwsza opcja jest znacznie tańsza w utrzymaniu.
Mowa nienawiści dotyczy ataku słownego na osoby
Nie mam chwilowo czasu na rozpisywanie się (ale potem chętnie odniosę się do każdego punktu), więc na razie wrzucę jedynie raport do przeczytania (od EIGE) odnośnie do Twoich zarzutów dotyczących rzekomego marginesu, jaki miałyby stanowić przypadki przemocy domowej wobec kobiet i gwałtów (tego, jak widzę, dotyczy większość wymienionych przez Ciebie punktów).
https://eige.europa.eu/sites/default/files/documents/2016.5489_mh0416663enn_pdfweb_20170215100609.pdf
Jeśli sam raport Cię nie przekonuje, na samym końcu masz odnośniki do źródeł i krajowych i zagranicznych.
Ten raport nie dotyczy przemocy domowej tylko przemocy w ogóle. Czytałeś w tych odnośnikach jak są sformułowane pytania?
- czy doświadczyłaś kiedyś fizycznej przemocy w jakiejkolwiek formie?
Nawet popchnięcie jest klasyfikowane jako forma przemocy. Pytają kobiety, które ukończyły 15 lat. Zapytaj o to mężczyzn, a otrzymasz wyniki oscylujące w okolicach 95-100%, więc 33% wg mnie i tak jest wynikiem zakłamanym. Jak człowiek może nie doświadczyć przemocy w życiu, jak to
@Flypho: czym by się różniło od tego samego przepisu dotyczącego "obrażania uczuć religijnych"? By po prostu "chroniło" więcej osób, a nie tylko te uprzywilejowane.
Jakiego obrażania uczuć religijnych? Obrażanie uczuć religijnych to jest to samo co "mowa nienawiści" tylko ubrane w inne słowa. To jest zamach na wolność słowa.
Prezerwatywy można kupić za grosze (na allegro durexy dostaniesz spokojnie po 1,5zł/sztuka z ich oficjalnego sklepu - pewnie jakbyś poszukał to do znajdziesz taniej). NFZ płaci za spiralę - masz za free antykoncepcję na kilka