Wpis z mikrobloga

Będzie trochę #loweffort (przeklejanie komentarza), ale patrząc na to, co tu się odwala zwyczajnie szkoda mi czasu na więcej

- Dostęp do bezpiecznych i profesjonalnych zabiegów przerywania ciąży
- Badania prenatalne
- Laicyzacja państwa (koniec dofinansowywania KK z budżetu państwa)
- Odpartyjnienie służb
- Rzetelna edukacja seksualna
- Edukacja zgodna z wiedzą naukową zamiast martyrologii i mesjanizmu
- Ochrona ofiar przemocy zamiast finansowania kleru
- Religie w parafiach a nie w szkole
- Zabezpieczenie rodzin osób z niepełnosprawnościami
- Uniezależnienie mediów spod władzy państwowej
- Uniezależnienie sądownictwa od władzy ustawodawczej
- Równouprawnienie dla mniejszości seksualnych
- Dofinansowanie służby zdrowia będącej w ogonie Europy w zakresie ochrony zdrowia

Wszystko to są standardy w cywilizowanych krajach, do których Polacy od lat uciekają za lepszym życiem.

Reakcja WYKOPU na te postulaty? Skrajne lewactwo! Marks, Lenin i Stalin w jednym!

I jak tu ma być lepiej?

https://www.wykop.pl/link/5777315/polska-po-pisie-wedlug-strajku-kobiet-piotr-szumlewicz-zajmie-sie-gospodarka/

#neuropa #4konserwy #wykopdozaorania
  • 28
@shiromaru: Piszesz powaźne rzeczy na stronie ze śmiesznymi obrazkami, gdzie średnik wiek userów to 15 lat, znaczna część użytkowników ma gigantyczne kompleksy i leczy je chwaląc się na mikroblogu, że zajmuje kierownicze stanowisko czy inwestuje na giełdzie, a reszta to kryptogeje z tagu #przegryw którzy całe swoje życie poświęcają na żywieniu nienawiści do julek i chadów?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
no i 0,3% userów w tym ja
@kumkumrere: Wskaż, w którym miejscu jest tu coś o dostępie do broni:

http://strajkkobiet.eu/postulaty/

Mogę jedynie przypuszczać, że chodzi ci o ten punkt:

Polski, w której zdelegalizowane są organizacje odwołujące się do faszyzmu i nazizmu i podejmowane są działania przeciwko militaryzacji społeczeństwa

No to odsyłam do definicji:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Militaryzacja

A co do szumiego to jest duzym zwolennikiem bardzo wysokich podatkow i ogolnie debilem xD

Jednak wciąż nie doczekałem się żadnych konkretnych przykładów mających
@shiromaru: Nie każdy chce popierać wszystkie postulaty - ale pobobno SK walczy o wolność wyboru, prawda? ¯\_(ツ)_/¯

- bezpłatnej antykoncepcji - mimo że już teraz część środków jest refundowana
- ścigania mowy nienawiści jako źródła przemocy - dlatego głównymi hasłami są "wypier*ć" i "**"
- zabezpieczenia emerytalnego nieodpłatnej pracy kobiet - bo 500+ i inne programy socjalne to za mało, dowalmy ich więcej
- Polski będącej państwem prawa
Pobierz b.....g - @shiromaru: Nie każdy chce popierać wszystkie postulaty - ale pobobno SK wa...
źródło: comment_1604306520RohBhcgfJwh52bfHmstDYD.jpg
Reakcja WYKOPU na te postulaty? Skrajne lewactwo! Marks, Lenin i Stalin w jednym!

@shiromaru:
Może ja ci wkleję listę postulatów, które są po prostu #!$%@? infantylne i głupie i o nich pogadajmy. Fajnie się rzuca takimi ogólnikami "zróbmy tak, żeby było dobrze no!", ale pomysłu na ich wdrożenie nikt nie proponuje żadnego.

– niezależnej komisji ds. pedofilii w Kościele

Nie rozumiem tego postulatu. Dlaczego dla pedofilii w Kościele ma istnieć jakaś
bezpłatnej antykoncepcji - mimo że już teraz część środków jest refundowana

@belwarg: Można zrobić pewne kalkulacje, czy lepiej refundować ludziom antykoncepcję, czy potem płacić opiece społecznej i/lub 500+ w przypadku wpadek, których jak wiemy, jest całkiem sporo. Ja uważam, że pierwsza opcja jest znacznie tańsza w utrzymaniu.

ścigania mowy nienawiści jako źródła przemocy - dlatego głównymi hasłami są "wypier*ć" i "**"

Mowa nienawiści dotyczy ataku słownego na osoby
@Flypho:

Nie mam chwilowo czasu na rozpisywanie się (ale potem chętnie odniosę się do każdego punktu), więc na razie wrzucę jedynie raport do przeczytania (od EIGE) odnośnie do Twoich zarzutów dotyczących rzekomego marginesu, jaki miałyby stanowić przypadki przemocy domowej wobec kobiet i gwałtów (tego, jak widzę, dotyczy większość wymienionych przez Ciebie punktów).

https://eige.europa.eu/sites/default/files/documents/2016.5489_mh0416663enn_pdfweb_20170215100609.pdf

Jeśli sam raport Cię nie przekonuje, na samym końcu masz odnośniki do źródeł i krajowych i zagranicznych.
@shiromaru:
Ten raport nie dotyczy przemocy domowej tylko przemocy w ogóle. Czytałeś w tych odnośnikach jak są sformułowane pytania?
- czy doświadczyłaś kiedyś fizycznej przemocy w jakiejkolwiek formie?
Nawet popchnięcie jest klasyfikowane jako forma przemocy. Pytają kobiety, które ukończyły 15 lat. Zapytaj o to mężczyzn, a otrzymasz wyniki oscylujące w okolicach 95-100%, więc 33% wg mnie i tak jest wynikiem zakłamanym. Jak człowiek może nie doświadczyć przemocy w życiu, jak to
Mowa nienawiści - karta pułapka aktywowana przez lewicę za każdym razem, kiedy trzeba wdrażać cenzurę. Ha tfu.

@Flypho: czym by się różniło od tego samego przepisu dotyczącego "obrażania uczuć religijnych"? By po prostu "chroniło" więcej osób, a nie tylko te uprzywilejowane.
@shiromaru:

Można zrobić pewne kalkulacje, czy lepiej refundować ludziom antykoncepcję, czy potem płacić opiece społecznej i/lub 500+ w przypadku wpadek, których jak wiemy, jest całkiem sporo. Ja uważam, że pierwsza opcja jest znacznie tańsza w utrzymaniu.

Prezerwatywy można kupić za grosze (na allegro durexy dostaniesz spokojnie po 1,5zł/sztuka z ich oficjalnego sklepu - pewnie jakbyś poszukał to do znajdziesz taniej). NFZ płaci za spiralę - masz za free antykoncepcję na kilka
@shiromaru: Idioto #!$%@? bo inaczej się nie da czemu wyciągnąłeś te normalne postulaty a pominąłeś te, które są absurdalne i wręcz tragiczne? Oczywiście żeby pasowało do twojej narracji xdd gardzę