Wpis z mikrobloga

chłopak lat 17 to powinien roochać julki Ukrainki, mysleć o ukraińskiej maturze czy z kumplami Ukraińcami pić ruską wódkę na domówkach

@gumpa_bobi: Ale że oni dwa lata wcześniej zaczynają studia i gość już po maturce to wiedz
  • Odpowiedz
@gumpa_bobi: ukraińcy zdają maturę mając 16/17 lat a potem przyjeżdżają do polski na studia i są rekrutowani z ocen bo polaska nie uznaje ich matur bo są fałszowane za hajs, z resztą oceny też się tam kupuje i potem na "prestiżowych" studiach w polsce masz jakiś matołów z ukrainy co im rodzice kupili świadectwo za dolary, a z polskiej matury to by im nie starczyło % do stania na kasie
  • Odpowiedz
dodatkowo oni będą wykorzystywać twoją naiwność, są przeprowadzone badania na ukraińskich dzieciach które przyjechały do polski i one respektują tylko jak ktoś jest od nich silniejszy fizycznie albo ma większą władzę, gdy jesteś na równi to tobą gardzą bo takie mają zwyczaje za bugiem, gość się ciebie bał bo mogłeś mu zaszkodzić [wlepiając karę] ale w normalnej sytuacji to by pewnie na ciebie napluł jak byś mu zwrócił uwagę
  • Odpowiedz
@adams8452: być może masz rację, że dałem się wyruchać przez ukraińskiego Sebę, jednakże przedstawił swoją sytuację tak realistycznie że mu po prostu uwierzyłem i otworzyła mi się w głowie klapka życzliwości.

Artykuł zapowiada się ciekawe, zaraz przeczytam.
  • Odpowiedz
@gumpa_bobi: bardziej chodzi o jego nawyki i kulturę w której żył, teraz może jest biedny i potrzebuje pomocy ale jak tylko podrośnie, zadomowi się w polsce, będzie traktował innych równych sobie jak śmieci bo tak został przez te 17 lat wychowany
  • Odpowiedz