Wpis z mikrobloga

@dominowiak: bardzo dużo ludzi odchodzi od ślubów kościelnych, coraz więcej ludzi odchodzi od chrztów, te zaświadczenia za jakiś czas (lecz nie tak prędko) przestaną to problemem, bo nikt ich nie będzie potrzebował.
  • Odpowiedz
@dominowiak: IMO to jest samozaoranie memem. Sami przyznają, że chrzestnymi są przypadkowi ludzie, a księża wydają te zaświadczenia tylko dla hajsu. Rzeczywiście zabawne xD
  • Odpowiedz
@dominowiak: poszedłem do kancelarii parafialnej w miejscowości gdzie mieszkałem od 2 lat, nigdy nie byłem w kościele, nigdy nie przyjełem kolędy, nie byłem w żadnym spisie, dałem 2 dychy i dostałem papier. No rzeczywiście poważne gówno xD
  • Odpowiedz
  • 13
@Karbon315 3 razy zostałem juz chrzesnym (a jeszcze 2 siostry sa przed ślubem) i nigdy nie dałem żadnego co łaska za to zaświadczenie. Wchodzisz, mówisz co chcesz, ksiądz wyciaga karteczkę i podpisuje i papa.
  • Odpowiedz
@Karbon315: Gowno prawda, mi i mojemu różowemu nie dali zaświadczeń, bo ja powiedziałem że pracuję w niedziele z własnej woli a ona, że mieszka ze mną przed ślubem. I koło #!$%@? mieli koperty. Dwóch różnych księży, dwie różne parafie.
  • Odpowiedz
@dominowiak: @dexter1213:
Dokladnie, jestem po slubie cywilnym, dziecka nie bede chrzcil (jest w drodze). Zostałem poproszony o zostanie ojcem chrzestnym to grzecznie wytłumaczyłem, ze nie moge, bo nie mam nawet bierzmowania, zaden problem.
  • Odpowiedz
  • 29
@fredperry Takie zaświadczenie można najnormalniej kupić za pośrednictwem olx. Według interpetacji prawnej, przedstawionej przez prokuraturę w jednym z takich przypadków, posługiwanie się takim zaświadczeniem nie jest przestępstwem, bo nie jest to dokument w świetle prawa. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz