Aktywne Wpisy

szcz33pan +3287
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
gerwazy-oko +202
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czytam artykuł o rozpoznawaniu gestów,i facet zebrał aplikacją do zbierania pomiaru z akelerometru dane, i wrzuca je w sieć. mamy ten fragment
the input can be treated as an image with a height of 1 pixel (and this is true — the first operation is reshaping that converts input of two-dimensional data [128 columns x 2 channels] to three-dimensional data [1 rows x 128 columns x 2 channels])
Ktoś mi wytłumaczy skąd bierze sie kształt wejścia?
https://medium.com/@WeAreLemberg/motion-gesture-detection-using-tensorflow-on-android-9670249b8e9e
Samplujesz 128 razy w ciągu 1.28sekundy co 10msec. Stąd 128. Masz dwie wartości które są mierzone - akceleracja X i Y, stąd 2. Akceleracja Z została pominięta jako nieważna. Gyrometer też został zignorowany.