Aktywne Wpisy

curiousboi +121
trochę o-------m z tym kolorem, ale przynajmniej mam nadzieję że ktoś jak go zobaczy kiedyś na ulicy i będzie miał gorszy dzień to mu to poprawi humor #zawszegratem #samochody #motoryzacja
Jutro maluje pakę, jaki kolor desek byście polecili? Orzech czy coś jaśniejszego?
Jutro maluje pakę, jaki kolor desek byście polecili? Orzech czy coś jaśniejszego?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
źródło: temp_file2801703020899806497
Pobierz

Cześć,
z racji nowej pracy dostałem telefon służbowy z Androidem. Mam pewne wątpliwości, co do jego w pełni wykorzystania możliwości.
1. Czy warto logować się tym samym kontem Google, które posiadam na prywatnym telefonie? Widzę w tym sporo minusów bo Google nie pozwala wytyczyć dwóch osobnych obszarów roboczych i w łatwy sposób przejść w obszary, których nie chciałbym pokazywać innym współpracowników.
2. Czy jest możliwość utworzenie na jednym urządzeniu dwóch różnych "kont"? Np. w godzinach pracy loguje się na konto Służbowe, gdzie dostęp będzie tylko do służbowych rzeczy (ściśle określona lista kontaktów) etc. Natomiast, drugie konto to prywatne? Chodzi mi o wybór profilów tak jak w systemie Windows przy ładowaniu systemu.
Chodzi mi o to, że pewne kwestie chciałbym mieć wspólne (np. kalendarz), ale już nie dostęp do poczty, kontaktów lub zapisywania pewnych nawyków mnie nie interesuje.
Rozwiązaniem mojego problemu, to niby utworzenie osobnego konta Google tylko na potrzeby służbowe, ale... to też wprowadza pewne ograniczenia - zysk tylko taki, że zyskuje brak dostępu do prywatnych danych.
źródło: comment_1603637911CfxI47b8v88YCpRGYE54Zh.jpg
PobierzJak nie to logujesz sobie prywatne konto + służbowy mail i tyle.
@GienekZFabrykiOkienek: @Felonious_Gru: @bslawek: Zrobiłem research... i profilowanie/tworzenie osobnych kont, takie jakie znamy z Windowsa..., to w Androidzie jest już od wersji 4.2. Zgadnijcie, kto to wykastrował? Samsung.
Oczywiście, można sobie to uaktywnić po zrobieniu roota urządzenia. Dlaczego to usuneli? Nie wiem.
W mojej ocenie tworzenie osobnych profili jest bardzo wygodnie. Czy to
Zaleta ze nie nosisz tej cegły wszędzie