Aktywne Wpisy

PierdekAlonso +147
Im dłużej zastanawiam się nad tym światem i co poszło nie tak, to dochodzę do wniosku, że źródłem całej tej degrengolady są kobiety i ich szeroko pojęte "wyzwolenie" i emancypacja.
Zacznijmy od całego gówna związanego z social mediami. Instagram, tik-tok itp. Kto głównie siedzi i napędza ruch na tych portalach? No kobiety. Ilu z waszych kolegów nie ma wcale instagrama albo kiedyś założyło, żeby był, ale nawet tam nie wchodzi? U mnie prawie
Zacznijmy od całego gówna związanego z social mediami. Instagram, tik-tok itp. Kto głównie siedzi i napędza ruch na tych portalach? No kobiety. Ilu z waszych kolegów nie ma wcale instagrama albo kiedyś założyło, żeby był, ale nawet tam nie wchodzi? U mnie prawie

PiotrFr +47
źródło: 1000018675
Pobierz

Wie ktoś jak to obejść? żeby coś na samym początku programu sprawdzało wersje i wypisywało ostrzeżenie zanim wyskoczą błędy?
#python #pytanie #programowanie
Try
Except ( ͡º ͜ʖ͡º)
to tak jak byście stworzyli skrypt taki:
-----------------------
import
__main__.py) sprawdzasz wersję pythona. Jak jest< 3, to rzucasz komunikatem o błędzie. W przeciwnym wypadku ładujesz właściwą aplikację i ją uruchamiasz.Coś w tym stylu: https://repl.it/@MichalBielawski/SpryFavorableBackslash
Nie wystarczy ci wrzucenie
#!/usr/bin/env python3na górę?Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
a) jesli to ma działać tylko na Linuksie to tak jak juz wspomniał @m_bielawski -
#!/usr/bin/env python3to wystarczające rozwiązanie (i właściwie tak powinno się w Linuksie skrypty rozpoczynać - w sensie podającKomentarz usunięty przez autora
try:
print("d--a")
except:
(Messagebox z błędem o niewłaściwej wersji pythona)
Break