Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +63
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Szarmancki-Los +19
Też uważacie że hiszpański brzmi zajebiscie? Jak spotkam gdzieś jakąś Latynoskę i tą zacznie nawijać po hiszpańsku to mi od razu miękną nogi i aż czuję jak mój rozwijany latami sigma grindset opuszcza moje ciało. Taka typiara mogła by sobie owinąć mnie wokół palca a ja bym się pewnie zachowywał jak simp bez godności.
Przed chwilą opublikowano szkic artykułu podesłanego do Astronomy & Astrophysics, w którym udowadnia się, że fosfiny na Wenus jednak nie odkryto. To, co zostało nazwane "śladem fosfin" okazuje się być najprawdopodobniej błędnie przygotowanymi danymi obserwacyjnymi. Błąd interpretacji szumu instrumentu jako sygnału od fosfin wydaje się być jeszcze bardziej oczywisty po zaaplikowaniu nowego algorytmu czyszczącego dane obserwacyjne.
Podziękowania dla P. za zwrócenie mojej uwagi na artykuł :).
Więcej info w źródle: https://arxiv.org/pdf/2010.09761.pdf
Niusy z pierwszej ręki? #astronomiaodkuchni
#astronomia #kosmos #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
@Czajna_Seczen: No trochę tak :) Ale z drugiej strony będzie można nadal używać fosfiny jako znanego biomarkera na innych planetach :)
@metalowy_pasterz: Oczywiście że tak :) Tym bardziej, że autorzy tego nowego artykułu zaznaczyli, że nie chcą kontaktów z mediami, więc będą teraz publikowane same spekulacje ;).
Imo i tak lepszy kierunek niż planeta prawie całkiem bez atmosfery (Mars).
Czytamy naturę #69 | Jak to naprawdę było z tym życiem na Wenus?
https://www.youtube.com/watch?v=av8GUyHQHso
Komentarz usunięty przez moderatora
Mnie tam wcale tej fosfiny nie szkoda. Wolę już, żeby Wenus była jałowa - i można tam było swobodnie słać sondy, sterowce, drony, w przyszłości budować powietrzne miasta - niż żeby jakaś banda kretynów #!$%@?ła, że nie możemy nigdzie lecieć bo hurrr, bakterie na Marsie.