Wpis z mikrobloga

Hiszpania - rekordy zakażeń i zero lockdownu, zero zamykania szkół, po prostu niektóre strefy są izolowane ale co do ulicy. W szpitalach nie ma problemu z łóżkami. Przygotowali się.

Polska - Rekordy zakażeń. Brak respiratorów, brak łóżek, lockdown.

Jeśli po tym ci nieudacznicy nie zostaną pogonieni w wyborach to ten kraj naprawdę chyba trzeba rozebrać i przyłączać etapami do UE jako jakieś województwo. Dla ludzi będzie lepiej.

#koronawirus #pandemia
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomekwykopuje: wybacz, ze w Polsce brakuje łóżek i respiratorow a w Hiszpanii nie. Wiem, ze ta rzeczywistość jest bolesna i starasz się ja odrzucić, to jest tak zwany dysonans poznawczy. Przejdziesz przez to. Jeśli chcesz mogę znaleźć jeszcze pare krajów w których mimo rekordów nie ma problemów z łóżkami.
  • Odpowiedz
@obserwator_ryb: Co się o--------a na wykopie, że dosłownie każdy anty polski wpis dostaje automatycznie tysiące plusów? Jakby to były jeszcze prawdziwe informacje, ale już parę osób wyjaśniło opa w komentarzach xD.
Aktualnie kraje europejskie prześcigają się w zamordyźmie, a wy uważacie, że tylko u nas tak jest. No k---a XDD
Wy macie jakiekolwiek pojęcie co się dzieje na świecie? Większość wykopków to ma pojęcie o za granicy jak typowa baba
  • Odpowiedz