Wpis z mikrobloga

Pożyczyłem ps4 od kumpla i jako że nie miałem do tej pory większej styczności z konsolami, mam pytanie - mam tv 40 cali 1080p, a nic mnie nie denerwuje bardziej niż ABSURDALNIE MAŁE LITERKI w grach. Niby są opcje żeby to powiększyć, ale to tylko w dialogach. Strasznie mnie to irytuje, a dodam, że siedzę jakieś 2m od tv. Są jakieś patenty na to (oprócz kupna większego tv, ale nie mam tyle miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°)), czy trzeba jakoś z tym żyć? #ps4 #gry
  • 10
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Havox: miałem tak, odkąd ogarnąłem sobie okulary korekcyjne nagle polubiłem granie na tv ¯_(ツ)_/¯ bo wcześniej mnie to bardzo irytowało i nie wiedziałem dlaczego nie ma takiej opcji
@duzeelobenc: do tej pory grałem w spidermana i god of war, w pajączku nie było z tym problemów. Generalnie wszystko przeczytam, ale męczy to mój wzrok. W god of war szczególnie te literki wydają się naćkane, a opcja powiększania liter dotyczy tylko dialogów i robi to dosyć subtelnie
@Havox: W opcjach, ułatwienia dostępu jest opcja powiększenia ekranu mocno to upierdliwe, ale innego rozwiązania oprócz samych opcji w grze nie ma.
BTW przy 2m to 50 cali powinno być według kalkulatora.
@Havox: No niestety ostatnio się zrobiła moda na małe literki w grach. Na PC to nie problem, ale jak się czyta na TV z większej odległości to się oczy męczą. Sam nie mam żadnej wady wzroku, siedzę od TV 52" jakieś 2.5 metra i w niektórych grach mnie to denerwuje (np. w Death Stranding jest pełno drobnego tekstu).