Wpis z mikrobloga

Tak tu tylko wrzucę dla @Moderacja w związku z banowaniem użytkowników za łamanie punktu 5d regulaminu wykopu:

Zgodnie z art. 81 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych wykorzystanie wizerunku osoby publicznej jest legalne, jeżeli:
osoba ta jest powszechnie znana
wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez tę osobę funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych lub zawodowych.

Rafatus jest zarówno osobą powszechnie znaną (udziały w programach tv, mówienie o sobie "osoba strimerska", "osoba publiczna", ponad 100k subskbycji na YT i prowadzenie publicznych transmisji), zaś wstawiane z nim zdjęcia są legalnymi na mocy praw cytatu wycinkami ze strimów, które prowadził w związku ze swoją pracą zarobkową jako "osoba strimerska".

Więc usuwanie treści i grożenie użytkownikom banem w związku z naruszeniem punku 5d regulaminu serwisu wykop.pl jest bezzasadne i przypomina banowanie za wrzucanie zdjęć aktorów odgrywających filmowe role.

Równie dobrze @Moderacja możecie przestać się i nas oszukiwać i przyznać, że współpracujecie z Bestią z Siedlec, i dać nam wszystkim bany. Proponuje zacząć ode mnie.

#rafatus #patostreamy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marv0oo: Wiem, że negatywne opinie o ich moderowaniu poparte dodatkowo faktami ich obchodzą - raz już dostałem za coś takiego warna ( ͡° ͜ʖ ͡°) To są ludzie małostkowi i złośliwi, którzy zdają sobie sprawę, że źle wykonują swoją robotę, więc negatywna ocena ich pracy na pewno ich wkurza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
P.....i - @marv0oo: Wiem, że negatywne opinie o ich moderowaniu poparte dodatkowo fak...
  • Odpowiedz