Wpis z mikrobloga

Kupiłem Maka pro. Od pierwszego włączenia wifi nie chce łączyć - nie bierze IP z routera tylko jakieś self-assigned IP i nic nie da się zrobić. Próbowałem jakieś tysiąc opcji znalezionych na necie (ustawianie własnej Location, usuwanie jakichś preferences, czyszczenie NVRAM, PRAM, DNSy, nic. Próbowałem 2 różnych routerów w 2 różnych mieszkaniach, i dwóch hotspotów z telefonów - to samo. Spędziłem 2h na bezużytecznym webchacie, dziś rano dzwonił gosciu z supportu, i doszedł do tego, ze eskaluje do engineering team i oddzwoni... w poniedziałek wieczorem. Do tego nie mogę tak sobie po prostu wejść do Apple store i zrobić full Karen bo korona. Generalnie świetne pierwsze wrażenie, wadliwy komputer i czekaj sobie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#apple #komputery #laptopy #zalesie
  • 25
@Choir: dobra, dzięki ale ja postoję i mogłem nie pytać nawet. ( ͡º ͜ʖ͡º) Nawet w tematach o IT.... ehh... Was chyba powaliło nieźle na głowę XD

cytuję: A common stereotype is that of a white woman who uses her privilege to demand her own way at the expense of others. Depictions also include demanding to "speak to the manager," being racist, or sporting a particular
Pobierz KP26 - @Choir: dobra, dzięki ale ja postoję i mogłem nie pytać nawet. ( ͡º ͜ʖ͡º) Nawe...
źródło: comment_1602839293T2oyoc3CGFLO4cqHKJgxZj.jpg
@Choir: No to do Apple store i Małysza kręcić, oczywiście o ile nie jesteś w pl. Z tego jakie mam doświadczenie z oficjalnymi sklepami Apple, to jak wchodzisz do środka i masz problem to tak skaczą koło ciebie, ze musi się udać to załatwić