Wpis z mikrobloga

#prawo #budownictwo #nieruchomosci #dom #dzialka #budowadomu #nieruchomosci #geodezja #administracja
Mireczki zgłaszam się z następującym problemem.
Czy potrzeba wyłączać z produkcji rolnej działkę 4/3 o wymiarach 5x70m przylegającą do mojej działki budowlanej 4/2 ktora bedzie sluzyla jako droga dojazdowa. (w MPZP przeznaczenie: Teren mieszkaniowy, narazie jest to uzytki gruntowe R-IIIa)
Staram się o pozwolenie na budowe i przyszło pismo że trzeba wyłączyć z prod rolnej i bedzie to kosztowalo 13 000 zł
Starostwo Pow. Wrocław .Dzisiaj cały dzien przeglądałem różne fora i nie znalazłem odpowiedzi. Dodam jeszcze że w przyszłości planuję scalić te dwie działki. https://mapy.geoportal.gov.pl/imap/Imgp_2.html?locale=en&gui=new&sessionID=5265885
appmstt - #prawo #budownictwo #nieruchomosci #dom #dzialka #budowadomu #nieruchomosci...

źródło: comment_1602790458vsIivbep82vjLRVztSBulD.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • 1
@appmstt zaraz jakie 13tys, z tego co kojarzę wylaczenie z rolnej na cele budowlane mieszkanie jest całkowicie bezpłatne. Co niby tutaj ma kosztować? Żeby dostać pozwolenie na budowę to właśnie trzeba wyłączyć bo nie da się na rolnej budować
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@appmstt: może najpierw scal te działki i wtedy staruj z pnb. Pod zabudowę mieszkaniową ma do 500 m za darmo a później płacisz za dodatkowe metry pow tych 500m. Teraz zabulisz 13000 ale dodatkowo jeszcze raz w roku 10% z tego przez 10 lat
  • Odpowiedz