@oliho: nie wiem, nie mam pirometru żeby to sprawdzić. Kilka centymetrów od grzałki, nagrzewam dłuuugo na pełnym ogniu a potem piekę jak grzałka jest rozgrzana do czerwoności w trybie grill
@zzapalniczek: najpierw w bloku 3h w temperaturze otoczenia, potem jakieś 45h w lodwóce. 3h przed wypiekiem wyjąłem, zamieniłem na kulki i zostawiłem w kuchni. Reszta trafiła ponownie do lodówki i do jutra sobie poleży, ale trochę się tego boję bo to Mąka Szymanowska. Nie wiem czy sobie da radę tyle czasu.
Sorki za pionowe ujęcie, ale to #instaphoto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #foodporn #pieczzwykopem #gotujzwykopem
Mąka: 938 g
Woda: 581 g
sól: 29 g
Drożdże świeże: 1,71 g
Oliwa z oliwek: 12 g
Na 6 porcji po około 260 g.